Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Živimo v kompliciranem, zamaskiranem času

Delo 28.01.2023
Sebastijan Horvat o novi predstavi Strah in beda tretjega rajha, o novih in prikritih fašizmih, politični korektnosti in vlogi radikalne levice. V nadaljevanju preberite: Tudi tokrat je Sebastijan Horvat ustvaril neobičajno predstavo, nekakšnega… »

Črno na belem: toliko učencev ima odločbo, znano, katerih motenj je največ (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Vse več je otrok, ki potrebujejo dodatno učno pomoč. Število učencev s posebnimi potrebami v osnovnih šolah je iz leta v leto več. Predsednik Združenja ravnateljev Gregor Pečan nam je v intervjuju pred dnevi povedal, da komisija za usmerjanje… »

Ne misli, da bo kdaj mimo

RTV Slovenija 28.01.2023
Vsestranski glasbenik in skladatelj Tomaž Grom je po Komaj čakam, da prideš postregel še z drugim eksperimentalnim filmom. Ob njegovi zvočni spremljavi smo si ga lahko ogledali v dvorani Slovenske kinoteke. Tudi drugi naslov nakazuje na določen… »

Avto v deklico med trgovskima središčema (dopolnjeno)

Celje.info 28.01.2023
Okoli pol sedme ure zvečer je na ulici, ki teče med Citycentrom Celje in Planetom Tuš, prišlo do prometne nesreče. Po neuradnih informacijah je vozilo zbilo deklico, prizorišče pa so s trakovi zavarovali policisti. Zaradi tega so nekateri mislili… »

Prihaja nov val razpisov: kaj lahko pričakujete podjetja

Finance.si 28.01.2023
Poudarek bo na podpori razvojno-raziskovalnim projektom, zelenemu prehodu Po lanski poplavi razpisov iz sredstev za okrevanje in odpornost smo letos v pričakovanju prvih razpisov iz nove kohezije. Pričakovati je predvsem spodbude za področje raziskav… »

Kaj pravijo politične stranke o težavah tiskanih medijev?

SiolNET 28.01.2023
Država in vse parlamentarne stranke se zavedajo resnosti težav slovenskih tiskanih medijev, ki predstavljajo pomemben vir informacij javnosti in so v funkciji informiranja ključni za delovanje demokratičnih družb. Na ministrstvu za kulturo so s… »

Nina Gaspari: Komunikacijska invalidnost slovenskega zdravstva

SiolNET 28.01.2023
O našem zdravstvenem sistemu lahko beremo vse mogoče. Nihče pa ne omenja komunikacije med pacienti in zdravniki, na kateri se gradi zaupanje, ki smo ga v zadnjih letih izgubili. Če želimo postaviti trajnosten in vključujoč zdravstveni sistem, bo ta… »

Bralka prejela nenavaden kovanec. Koliko je v resnici vreden? (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Ko je od stranke v gostinskem lokalu prejela takšen kovanec, ni vedela, kaj naj stori. Bralka nam je poslala fotografijo kovanca za tri evre, ki ga je nedavno prejela od gosta lokala. Sprva je bila začudena, saj ni vedela, da takšen kovanec sploh… »

[Video] Lažni preroki nas vodijo v brezmesno družbo – tukaj so dejstva

Nova 24TV 28.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade Robert Golob. Vir: STA Predsednik vlade svoje naklonjenosti brezmesnemu prehranjevanju ne skriva, kot tudi ne želje, da bi na pota brezmesnega življenja popeljal tudi preostalo večino… »

Za resnico!

Primorske 28.01.2023
V petek so se ob spomeniku na Brdcih poklonili 47 padlim mladim tečajnikom 27. januarja leta 1944. Ob govorniku, predsedniku ZZB Marijanu Križmanu, so program stkali učenci šole, ki v Novi Gorici še nosi ime padle tečajnice Milojke Štrukelj, in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem