Slovenija arhiv novic 12.03.2023

Kako napeto! Oba slovenska pokalna zmagovalca odločil šele peti niz

Zurnal24 12.03.2023
ACH Volleyju 14. pokalna lovorika, Mariborčankam 19. Odbojkarji ACH Volleyja so v Velenju osvojili 14. pokalno lovoriko. V izenačenem in dolgem finalu so s 3:2 (-24, 22, 23, -22, 10) premagali Calcit Volley. Na živčnem obračunu so se Kamničani… »

Zaradi pomanjkanja kadra je v domovih za starejše praznih 700 postelj

RTV Slovenija 12.03.2023
Na skupnosti socialnih zavodov že nekaj let opozarjajo, da v domovih za starejše katastrofalno primanjkuje kadrov. Zaposleni so preobremenjeni, to je tudi eden od razlogov, da odhajajo v druge panoge, kar pa še dodatno poglablja kadrovsko krizo. Vse… »

Brezposelni keramičar Josip iz pušice ukradel slabih 20 evrov, grozi mu 9 mesecev zapora

Necenzurirano 12.03.2023
54-letni Josip se je na sodišču znašel zaradi kraje 150 kun (19,90 evra) iz pušice v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Vinkovcih na Hrvaškem. Tožilstvo zaradi kraje za Josipa zahteva devet mesecev zaporne kazni, poroča hrvaški portal Danica.hr. V… »

Matevž Lenarčič: Človeški pohlep je izvir vsega zla

Delo 12.03.2023
Kritični okoljevarstvenik svoje podvige in stališča predstavlja na festivalu dokumentarnega filma v Ljubljani z dokumentarcem Temni pokrov sveta. V članku preberite: »Stare generacije, ki jim je pohlep zameglil um, bodo slej ko prej izumrle in… »

Tomaž Domicelj se je za to nevšečnost zbranim opravičil

Zurnal24 12.03.2023
Dokazal, da je pravi kavalir. Eden naših najbolj znanih kantavtorjev, Tomaž Domicelj, je nedavno pokazal, da je človek lepih navad. S svojo srčno izbranko se je namreč mudil v eni od ljubljanskih trgovini s tehnično opremo. Kaj točno je kupoval… »

V avtobusih še vedno pripetih malo potnikov

Gorenjski glas 12.03.2023
»Ob vsakem trku avtobusa se nezavarovani potniki lahko poškodujejo. Varnostni pas je namenjen ravno temu, da potnika zadrži na sedežu, da se izogne telesnim poškodbam,« pojasnjuje Simon Sušanj, inšpektor za promet na Policijski upravi Kranj. Kranj… »

Prvaki mednarodne lige

Gorenjski glas 12.03.2023
To je ekipa Insporta Škofja Loka, ki je v konkurenci avstrijskih, madžarskih in slovenskih floorball ekip minuli konec tedna na Madžarskem osvojila že četrti zmagovalni pokal. Škofja Loka – Minuli konec tedna so se člani Insporta Škofja Loka v… »

Razvijanje potenciala se začne v vrtcu

Gorenjski glas 12.03.2023
V sklopu foruma Kadri za tovarne prihodnosti je v sredo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala okrogla miza Krepitev ekosistema za tovarne prihodnosti skozi prizmo človeškega potenciala. Ljubljana – Sodelujoče na okrogli mizi so bile dr… »

Letos se ponovno družimo na dogodku “Spoznajmo se, praznujmo skupaj”

Domžalec 12.03.2023
V mesecu aprilu Občina Domžale praznuje 71. rojstni dan. V ta namen bodo že tradicionalno potekale številne prireditve, dogodki in srečanja, ki bodo obenem tudi priložnost, da se srečamo, družimo in poklepetamo. Eden izmed osrednjih dogodkov, ki… »

Covid-19 nam je pokazal, kaj vse je narobe v zdravstvu #kolumna

Necenzurirano 12.03.2023
Covid-19 je bil kot skala, ki smo jo umaknili z zemlje in tam našli gomazišče. 'Strokovnjakov' za epidemijo ni manjkalo, zaslužkarjev tudi ne. Gospod je prijateljem podaril, kar so hoteli Ne zdravniki, za ekscese so kriva vodstva Covid zaslužkarji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem