Slovenija arhiv novic 16.03.2023

ECB neomajno v nov obrestni dvig: ključne evrske obrestne mere je zvišala še za 0,5 odstotne točke

Finance.si 16.03.2023
Depozitna obrestna mera, ki je bila še lani v negativnem območju, po novem znaša tri odstotke; zaradi dviga obrestnih mer ECB je pričakovati, da bodo še zrasle tudi tržne obrestne mere… »

Zakaj bi Slovenci morali jesti manj mesa

Finance.si 16.03.2023
Slovenci glede na priporočila v povprečju pojemo od dva- do trikrat (pre)več mesa in trikrat (pre)več rdečega mesa.… »

Z avtom zapeljal s ceste in trčil v drevo

Domžalec 16.03.2023
Danes, nekaj minut pred 19. uro je v naselju Katarija v občini Moravče voznik osebnega vozila, v katerem so bili še trije sopotniki, zapeljal s ceste in trčil v drevo. V nesreči je sopotnik utrpel težje poškodbe, voznik pa lažje. Jani Jeraj, vodja… »

Nič več inkognito? Banksy nemara ujet na posnetek ob svojem uničenem delu.

RTV Slovenija 16.03.2023
V grofiji Kent na jugovzhodu Anglije se je pojavila nova Banksyjeva stvaritev, vendar je bila kmalu zatem tudi že uničena. A je dogajanje okoli nje nemara prispevalo k temu, da je bil umetnik, ki sicer uspešno skriva svojo identiteto, ujet na posnetek… »

Ob majhni poslovni uporabi vse večje razočaranje nad 5G

Finance.si 16.03.2023
Napovedi o preobrazbi gospodarstva, zasebnih omrežjih podjetij, nadzoru strojev od daleč, tovarnah brez ljudi se v Evropi (še) niso uresničile.… »

Pismo iz New Yorka: Širjenje laži kot poslovna odločitev

Finance.si 16.03.2023
Oče Fox Newsa Rupert Murdoch je priznal, da je dovolil širjenje trditev o ukradenih volitvah, čeprav je vedel, da so laži. Po njegovih besedah je šlo za poslovno odločitev, ne za ideološko.… »

Volkswagen že v pripravi električnega avtomobila s ceno pod 20 tisoč evrov

Finance.si 16.03.2023
Gre za zahtevno nalogo, ki pa jo bodo pri Volkswagnu poskusili rešiti z množično proizvodnjo in standardizacijo prek vseh štirih znamk, namenjenih širšemu krogu kupcev.… »

Na lokaciji gradnje kanala C0 se danes obeta kmečki punt

Nova 24TV 16.03.2023
Foto: Blaž Babič Že kar nekaj časa lahko spremljamo pretresljive novice o tem, kako poskuša ljubljanski župan Zoran Janković z uporabo nasilja izvesti gradnjo kanalizacijskega sistema na območju ljubljanskega vodonosnika. Ne samo, da gre pri tem… »

Izjemen polet nordijskega kombinatorca v Vikersundu

Delo 16.03.2023
Norveški zvezdnik Jarl Magnus Riiber je na današnjem preizkusu letalnice odjadral kar 241 metrov daleč. V Vikersundu, kjer bo jutri zjutraj (10.00) najprej uradni trening v smučarskih poletih najboljše petnajsterice skakalk na norveški turneji, nato… »

Spet bo mogoče brezplačno oddati azbestne odpadke

Primorske 16.03.2023
V koprski občini ta teden začenjajo akcijo brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov. Občina bo upravičencem krila stroške prevzema teh odpadkov, medtem ko morajo za njihovo zavarovanje in prevoz poskrbeti sami. Akcija bo trajala vse do… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem