Slovenija arhiv novic 16.03.2023

Infantino še tretjič izvoljen za predsednika Fife

Zurnal24 16.03.2023
Novi/stari predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na tokratnem glasovanju ni imel protikandidata. Švicarsko-italijanski poslovnež Gianni Infantino je bil na kongresu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Kigaliju kot edini kandidat potrjen za nov… »

Krimovke za četrtfinale Lige prvakinj proti Romunkam

RTV Slovenija 16.03.2023
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v nedeljo ob 14. uri v Stožicah igrale prvo tekmo kvalifikacij za četrtfinale Lige prvakinj. Nasprotnik bo Rapid iz Bukarešte, ki ga pričakujejo z dobršno mero optimizma. Rapid je novinec v Ligi prvakinj, a je v… »

V podaljšku so ušli z nizom 13:0

Delo 16.03.2023
Dallas je v še tretji zaporedni tekmi brez zvezdniškega dvojca Luka Dončić, Kyrie Irving prvič premagal tekmeca. V gosteh je bil boljši od San Antonia. Košarkarji Dallasa so brez poškodovanih zvezdnikov Luke Dončića in Kyrieja Irvinga v ligi NBA… »

Celodnevna stavka zaradi železniške nesreče v Grčiji ohromila javni prevoz

Primorske 16.03.2023
V Grčiji se je danes začela celodnevna stavka prometnih delavcev zaradi napak in sistemskih težav, ki so privedle do smrtonosne železniške nesreče pri Larisi v začetku meseca. Stavkajo delavci v letalskem, železniškem, avtobusnem in trajektnem… »

Nasa predstavila nove vesoljske obleke za prihodnje polete na Luno

RTV Slovenija 16.03.2023
Ameriška vesoljska agencija Nasa je predstavila prototip novih vesoljskih oblek za astronavte, ki naj bi v prihodnjih letih pristali na Luninem površju. V primerjavi s tistimi izpred nekaj desetletij so obleke mnogo ožje in prilagojene tudi za ženske… »

"Mislim, da bo ravno nasprotno - da bodo plače bistveno bolj obremenjene"

Zurnal24 16.03.2023
V poslanskih skupinah opozicije se bojijo, da bo davčna reforma, o kateri so se ta teden pogovarjale vladne stranke, dodatno obremenila državljane. Izračunov sicer še ni, a kot pravijo v NSi, lahko glede na dosedanje delovanje koalicije, ki ima velike… »

Sandra čez vse ovire do zaslužene zmage: Sem res ponosna

24ur 16.03.2023
Na individualnem izzivu so tekmovalci družno napolnili nakupovalno košarico. Odločitev Barbare Nonis, da vanjo vrže artičoko, ni iztirila Sandre Dobaj. Tekmovalka je z enostavno, a zelo okusno jedjo ubežala izločitvenemu testu. Tekmovalci sami… »

Fis mimo svojih pravil, za to lobirale tudi Slovenke

Zurnal24 16.03.2023
Znanih 15 skakalk za polete, med njimi tudi nesrečna Japonka. V petek bo v Vikersundu 15 najboljših tekmovalk v seštevku norveške turneje prvič v zgodovini organiziranega skakanja na najvišji ravni treniralo na letalnici. Skakali bosta tudi dve… »

V Sevnici občana do smrti povozil vlak

SiolNET 16.03.2023
V bližini Glavnega trga v Sevnici je danes malo pred 13. uro občana povozil vlak, zaradi česar je utrpel hude poškodbe in na kraju nesreče tudi umrl. Po podatkih brežiške izpostave uprave za zaščito in reševanje so kraj dogodka zavarovali… »

Novi častni občan Občine Domžale je Matjaž Brojan

Domžalec 16.03.2023
Domžalski občinski svetniki so se danes sestali na 4. redni seji Občinskega sveta Občine Domžale, ki jo v živo predvajamo na našem portalu. Svetniki so na seji sprejeli tudi Sklep o podelitvi priznanj Občine Domžale v letu 2023, ki bodo podeljena… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem