Slovenija arhiv novic 16.03.2023

Toliko golov, da se je nasprotnikov trener zmotil pri štetju

Dnevnik 16.03.2023
Manchester City je v osmini finala s skupnim izidom 8:1 izločil Leipzig, Inter pa s skupnih 1:0 Porto. Ko je rezultat na nogometni tekmi 7:0 in ko za nameček en sam nogometaš doseže pet zadetkov, je že kar samoumevno, da se takšna tekma mora vpisati… »

NPU razbil kriminalno združbo, ki je na Dolenjskem mastno služila z nezakonito proizvodnjo cigaret

Necenzurirano 16.03.2023
V zaključni operaciji je sodelovalo 40 preiskovalcev in kriminalistov. Zasegli so ogromne količine tobaka, tobačnih listov in cigaret. Da se je pod drobnogledom kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) znašla mednarodna kriminalna… »

V BiH zaradi suma tihotapljenja mamil prijeli slovenskega državljana

SiolNET 16.03.2023
Tožilec BiH je sodišču za slovenskega državljana predlagal pripor zaradi suma nezakonitega prometa z mamili in organiziranega kriminala. Za to se je odločil po zaslišanju osumljenega M. K., rojenega leta 1988, so danes sporočili s tožilstva Bosne… »

Lastnici koroške kmetije prepoved reje goveda, odvzeli ji bodo certifikat

Delo 16.03.2023
Na kmetiji so inšpektorji našli osem mrtvih živali. Po prvih informacijah so poginile zaradi uživanja plastike. Po odkritju osem poginulih goved in 14 živih živali v zelo slabih higienskih razmerah na kmetiji v naselju Podgora nad Kotljami je… »

Bošnjak dobil opomin pred odpovedjo

Dnevnik 16.03.2023
V UKC Ljubljana je danes pravna služba skupaj z nevrokirurgom Romanom Bošnjakom in generalnim direktorjem UKC Markom Jugom analizirala primer. Kot je v oddaji Tarča na TVS povedal Jug, so Bošnjaku dali opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja, če… »

V Neaplju kot na fronti

Delo 16.03.2023
Pred in po tekmi osmine finala nogometne lige prvakov so se v mestu pod Vezufom spopadali privrženci Napolija in Eintrachta iz Frankfurta. Nasilje nogometnih navijačev se je v Neaplju nadaljevalo tudi po sredini tekmi lige prvakov med Napolijem in… »

Eksplozija in ogenj v stavbi ruske državne varnosti

Necenzurirano 16.03.2023
Vsaj ena oseba je izgubila življenje, več je ranjenih, eksplozijo naj bi povzročila iskra v električnem omrežju, ki je zanetila cisterno z gorivom. Nad ruskim mestom Rostov-on-Don se dvigajo plameni in črn dim. Zagorela je namreč stavba, ki jo… »

Koalicija Za otroke gre na Evropsko sodišče za človekove pravice

Primorske 16.03.2023
Koalicija Za otroke gre je danes vložila pritožbo na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) zaradi nedopustnosti referenduma o spremembah družinskega zakonika. Menijo namreč, da posvojitev otrok v družino istospolnih partnerjev ni… »

Električni VW: prostoren kot golf, za ceno pola

RTV Slovenija 16.03.2023
Volkswagen je na posebnem dogodku v Hamburgu razkril koncept cenovno dostopnega popolnoma električnega vozila ID.2all, ki na trg prihaja leta 2025 in naj bi stal manj kot 25 tisoč evrov. Pri Volkswagnu so prepričani, da bo novo vozilo v prihodnji… »

Krka je prihodke v Rusiji povečala za 16 odstotkov

Delo 16.03.2023
Novomeški farmacevt je lani ustvaril rekordne prihodke in dobiček. Glede na preliminarno informacijo je dobiček višji. Skupina Krka je lani ustvarila 1,718 milijarde evrov prodaje, kar je desetino več kot leto prej. Nerevidirani čisti dobiček je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem