Slovenija arhiv novic 16.03.2023

MAVE – K-pop zasedba štirih deklet, ki obstajajo le v virtualni resničnosti

RTV Slovenija 16.03.2023
Siu, Zena, Tyra in Marty so članice na prvi pogled tipične korejske K-pop skupine MAVE. Njihov prvi videospot je na YouTubu zbral več kot 20 milijonov ogledov. A članice MAVE se od drugih skupin razlikujejo po tem, da ne obstajajo v resničnem… »

Noro, kaj je naplavila umazana ločitev našega zvezdnika

Zurnal24 16.03.2023
Vojna z bivšo. Nogometaš Benjamin Verbič (29), ki trenutno igra za grški Panathinaikos, se je znašel v hudem javnem sporu s svojim nekdanjim dekletom, ukrajinsko manekenko Alvino Tsarenko, s katero sta se leta 2021 razveselila rojstva sina. Lansko… »

Calderano premočan za Jorgića

Delo 16.03.2023
Najboljši slovenski igralec izpadel v osmini finala močnega turnirja v Singapurju. Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izpadel v osmini finala izredno močnega turnirja Smash v Singapurju. S 3:1 (10, 8, -7, 5) ga je premagal… »

Večina mariborskih svetnikov ni podprla predlogov podražitev

RTV Slovenija 16.03.2023
Mariborski mestni svetniki so z večino izglasovali umik napovedanih podražitev z dnevnega reda. Župan Saša Arsenovič jim je očital, da so s to potezo proračun obremenili za pet milijonov evrov. Mariborski župan Saša Arsenovič je mestne svetnike… »

Specialna enota slovenske policije praznuje 50 let

SiolNET 16.03.2023
Ob 50-letnici specialne enote slovenske policije je danes na Brdu pri Kranju potekala posebna slovesnost za aktivne in upokojene pripadnike enote. Nagovoril jih je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki je izpostavil velik pomen specialne enote… »

Hrvati v vrhu EU po debelosti

Primorske 16.03.2023
Okoli 35 odstotkov otrok in 65 odstotkov odraslih na Hrvaškem ima težave s prekomerno telesno težo ali debelostjo, s čimer se Hrvati po debelosti uvrščajo na sam vrh med državami Evropske unije. Zdravljenje bolezni, povezanih z debelostjo, Hrvaško… »

Prepelič obsedel na klopi, Partizan z izjemno zadnjo četrtino, Barcelona boljša od Zvezde

SiolNET 16.03.2023
Z obračunom med prvaki Anadolu Efesom in Partizanom se je začel 29. krog evrolige. S 97:84 so slavili Beograjčani. Olympiacos je s 74:72 premagal Žalgiris in z 21. zmago potrdil prvo mesto. Valencia Klemna Prepeliča je z 82:80 premagala Fenerbahče… »

Goriški bliskoviti zadetek

Primorske 16.03.2023
Po derbiju, ki sicer zaradi pomembnosti ni pretirano navdušil, so bili gostje židane volje, medtem ko je bilo v domačih vrstah zaznati veliko razočaranje, saj so se zavedali zamujene priložnosti in položaja na lestvici. Tabor je vnovič zdrsnil na… »

Pahor na letošnjem dnevu družbenih omrežij poudarja njihov pomen za politično komunikacijo

Dnevnik 16.03.2023
V okviru dneva družbenih omrežij, ki se je odvil danes v Ljubljani, je sodeloval tudi bivši predsednik republike Borut Pahor. Povedal je, da se mu družbena omrežja zdijo pomembna predvsem z vidika politične komunikacije za politike, ki se čutijo… »

Ameriškim Indijancem vračajo bizone

RTV Slovenija 16.03.2023
Več deset bizonov iz gorskega parka pri Denverju v Koloradu so v sredo preselili k več indijanskim plemenom osrednjega zahodnega dela ZDA, ki mu pravijo Velike planjave. Gre za najnovejši primer predaje skrbništva nad bizoni Indijancem. Bizone so v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem