Slovenija arhiv novic 16.03.2023

Nekdaj razkošna jahta Sadama Huseina je danes le še prostor za piknike

RTV Slovenija 16.03.2023
Ladja Al Mansur je bila v 90. letih simbol bogastva in moči nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina, danes pa zarjavela in prevrnjena na bok na reki služi le še kot priročna miza za piknik tamkajšnjim ribičem. Huseinova zasebna ladja je bila… »

Spomladanska čistilna akcija koprskega podeželja

Primorske 16.03.2023
Mestna občina Koper in Marjetica Koper v soboto, 18. marca, med 9. in 15. uro organizirata spomladansko čistilno akcijo. KOPER > Iz koprske oblinske uprave so sporočili, da so se za organizacijo čistilne akcije odločili zaradi vse večjega obsega… »

LGL predstavlja Palčico, eno svetlejših Andersenovih zgodb

RTV Slovenija 16.03.2023
V Kulturnici LGL-a na oder postavljajo Andersenovo klasiko, zgodbo o majceni Palčici, ki uči, da je izbira zvestobe samemu sebi dejanje, ki zahteva veliko odločnosti, pokončnosti in poguma. Predstavo je režirala Maja Kunšič. Palčica se je v kanon… »

MVK: Klakočar Zupančič lahko opravlja dodatna zahtevnejša strokovna dela – predstavlja svoj roman

RTV Slovenija 16.03.2023
Mandatno-volilna komisija je soglašala, da lahko poslanka Gibanja Svoboda in predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič poleg dela v DZ-ju opravlja še dopolnilno delo, povezano s predstavljanjem svojega zgodovinskega romana. Obvestilo o opravljanju… »

Medvedjev z 18. zaporedno zmago prvič v polfinalu Indian Wellsa

RTV Slovenija 16.03.2023
Daniil Medvedjev je v četrtfinalu turnirja serije 1000 v Indian Wellsu premagal Alejandra Davidovicha Fokino s 6:3 in 7:5. To je bila že njegova 18. zaporedna zmaga na turneji ATP. V polfinalu ga čaka Frances Tiafoe. Rus, ki si je v napetem obračunu z… »

Po sedmih mesecih spet na odru

Necenzurirano 16.03.2023
Ljubljanska balerina je spet nazaj. Po sedmih mesecih je končno spet stopila na oder Opere in baleta potem ko je več mesecev sanirala poškodbo sprednje križne vezi. Priznana baletna solistka Ana Klašnja je presenetila občinstvo v SNG opera in balet… »

Frlanova kmetija z milijonsko naložbo v vinsko klet in velnes

Finance.si 16.03.2023
Adut Bričevih v Vipavski dolini so vina, posebnost pa je namizno grozdje, ki bi ga lahko prodali še več, če bi imeli dovolj zemlje za večjo pridelavo.… »

Reševanje še ene kalifornijske banke milijonarjev

Delo 16.03.2023
First Republic Bank v težavah: JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo in druge so zbrale 30 milijard dolarjev. Po stečaju Silicon Valley Bank in Signature Bank je v četrtek še ena ameriška banka srednje velikosti potrebovala reševanje. Enajst… »

20. obletnica Univerze na Primorskem: cenjena v tujini, premalo prisotna doma

Primorske 16.03.2023
Univerza na Primorskem te dni praznuje 20. obletnico svojega obstoja. Predvidoma bo prav ta mesec študij na njej zaključil 20.000. diplomant, 318 doktorandov pa je doslej uspešno zagovarjalo doktorat znanosti. Univerzi je uspelo prodreti in se dobro… »

Prvi pravi električni lexus vozi globoko v elektromobilnost

Finance.si 16.03.2023
Lexusov prvi namenski električni avto dokazuje, da elektromobilnost prinaša precej večje spremembe v zasnovo vozil.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem