Arhiv novic 20.05.2023

Manca G. Renko: "Sally Rooney je mojstrica pisanja intime"

RTV Slovenija 20.05.2023
Na Televizijo Slovenija nocoj prihaja nadaljevanka, ki je bila posneta po svetovni knjižni uspešnici Normalni ljudje. Avtorica romana, irska pisateljica Sally Rooney, se je v popularno kulturo zapisala kot glas milenijske generacije v 21. stoletju… »

Tajvanska predsednica: Vojna s Kitajsko ni možnost

RTV Slovenija 20.05.2023
Tajvanska predsednica Caj Ing Ven je v soboto obljubila ohranitev miru in stabilnosti v Tajvanskem prelivu. Dejala je, da Tajvan ne bo izzival Kitajske, a tudi ne popustil pod njenim pritiskom. Vojna po njenih besedah ni možnost. Predsednica je govorila… »

Golob je gospe, ki se seli v kontejner, dejal, naj si predstavlja, da gre v hotel na počitnice

Nova 24TV 20.05.2023
Obisk predsednika vlade Roberta Goloba na območjih, ki jih je prizadelo deževje. (foto: sta) Robert Golob si je včeraj popoldne ogledal nekatera območja v občini Šentilj, ki so utrpela veliko škodo zaradi deževja, predvsem zemeljskih plazov, ki se… »

Ni šala: V Pomurju na praznovanju 80-letnice razdelil 600 tisoč evrov

Zurnal24 20.05.2023
Ferdinand Godina je na praznovanju rojstnega dne v eni od pomurskih gostiln med povabljence res razdelil neverjetnih 600 tisoč evrov. Prejšnjo soboto je Ferdinand Godina praznoval 80. rojstni dan. Nič posebnega, če ne bi slavja izkoristil tudi za to… »

Peter Kuralt, mojster galaksij v skledi za solato

Delo 20.05.2023
V obdobju korone je Kranjčan Peter Kuralt na domačem kuhinjskem pultu začel ustvarjati osupljive fotografije, za katere se zdi, kot bi prikazovale vesolje. V članku preberite: V marsikateri kuhinji ljudje ustvarjajo čudovite jedi, a takšnih kreacij… »

Šahovska partija s Smrtjo

Delo 20.05.2023
Samouničenje človeštva je največja nevarnost, s katero se srečujemo, in to verjetno že od nekdaj. V nadaljevanju preberite: »Hirošima je postala metafora ne le za jedrsko vojno, temveč za vse vojne, vsa pustošenja in vse nasilje nad civilisti… »

“Dober dan, prosim, pridite, umor se je zgodil”

Dnevnik 20.05.2023
Nadaljevalo se je sojenje Mitji Orešku zaradi umora partnerice Štefanie septembra lani v Peskovcih na Goričkem. Zaslišali so sosedo, ki je bila paru blizu in je vedela za njune težave. Vendar pa usodnega dne, ko so kako uro klepetali ob kavi… »

“Čebele ne smejo umirati zaradi lakote”

Primorske 20.05.2023
Nizke temperature in obilno deževje so čebelam odnesle spomladansko cvetlično in akacijevo pašo. Da bi preprečili njihovo umiranje od lakote, jih morajo čebelarji krmiti. A tudi če bodo lipova in poznejše paše boljše, je že jasno, da je… »

OGLED ČAROBNIH PODOB PODZEMLJA: Vilenica, najstarejša turistična jama na svetu, obiskovalce sprejema že 390 let (FOTO)

Regional 20.05.2023
Z več različnimi dogodki v mesecu maju bodo v Jamarskem društvu Sežana in sodelovanju Območne regijske agencije Krasa in Brkinov obeležili 390-letnico turizma v Vilenici in 60-letnico ponovnega odprtja jame za turistični obisk. Ob predavanjih in… »

Zdravljenje s spomeniki​

Dnevnik 20.05.2023
Ideja nekdanjega predsednika republike Milana Kučana o postavitvi spomenika osamosvojitve na Trgu republike v Ljubljani je v nekaj dneh prerasla okvire običajnih komemorativnih pobud. O njej je že razpravljala Vlada Republike Slovenije in jo uvrstila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem