Arhiv novic 20.05.2023

Poročilo: Shell in Eni bi morala plačati 12 milijard dolarjev za čiščenje izliva nafte v Nigeriji

RTV Slovenija 20.05.2023
Poročilo, ki ga je ta mesec objavila naftna in okoljska komisija nigerijske države Bayela, pravi, da bi morala naftna velikana, britanski Shell in italijanski Eni, plačati 12 milijard dolarjev za čiščenje naftnega izliva v tej državi. Skupnost… »

V PORTOROŽU O IZZIVIH OBALNO-KRAŠKE REGIJE: "Potrebujemo regionalni razvoj, usmerjeno politiko in kakovostno šolstvo" (FOTO)

Regional 20.05.2023
Klub slovenskih podjetnikov je v okviru sejma Internautica v Marini Portorož gostil dogodek SBC pri vas v Obalno-kraški regiji. Podjetniki so v razpravi z župani razmišljali o trenutnem sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, o tem, kaj v praksi deluje… »

Gušti: »Postajamo vedno bolj razvajena gmota čustvenih razvalin.«

Necenzurirano 20.05.2023
Pevec opaža, da zaradi vseh tehnoloških naprav v fizičnem svetu postajamo med seboj vedno bolj oddaljeni in individualni. Miha Guštin Gušti je dober opazovalec ljudi. Vse bolj opaža, da nas tehnologija vedno bolj odtujuje, da postajamo vedno večji… »

Prenova enega najstarejših gradov na Slovenskem

Delo 20.05.2023
Letos so prenovili grajsko kapelo, med prihodnjimi načrti je tudi prizorišče za Evropsko prestolnico kulture 2025. »Obnova gradu gre postopno naprej, saj nam vsako leto uspe povečati število prostorov, ki jih lahko odpremo za obiskovalce,« pravi… »

Prvič v zgodovini: štiri evrovizijske skladbe med najboljših deset

RTV Slovenija 20.05.2023
Kar štiri evrovizijske skladbe so se naenkrat prebile na britansko lestvico najboljših deset, kar se predtem ni zgodilo še nikoli. Preboj med deseterico je uspel zmagovalki Loreen, Fincu Kääriji, domačinki Mae Muller in Norvežanki Alessandri… »

Iga Swiatek pomirila navijače: »Brez skrbi, prihajam v Pariz«

Delo 20.05.2023
Številka 1 ženskega tenisa Iga Swiatek je morala zaradi bolečin predati dvoboj v Rimu, pregledi pa so pokazali, da ne gre za hujšo poškodbo. Iga Swiatek je v tem trenutku brez dvoma najboljša tenisačica na svetu, tudi v Rimu je kazala izvrstno… »

Po domačih poteh ene največjih popotnic

Delo 20.05.2023
Šele pred dvema letoma so dnevniki z domačih potovanj Alme M. Karlin prišli iz zasebne zbirke v Gradcu. Alma M. Karlin je prepotovala ves svet, a prav toliko korakov, če ne še veliko več, je naredila po domačih krajih. Peš. Njene domače poti si… »

Dirkališče, kjer je srca tifosov ogrel Michael Schumacher

SiolNET 20.05.2023
Po odpovedi dirke v Imoli (poplave v Emiliji - Romanji) ta konec tedna tako mineva brez formule 1. Pa se vsaj spomnimo na nekaj najlepših in najbolj posebnih trenutkov v zgodovini dirkanja na dirkališču Enzo in Dino Ferrari, ki ga je sicer zaznamovala… »

AFS France Marolt se ob svoji 75. obletnici ozira po plesni dediščini zunaj meja Slovenije

RTV Slovenija 20.05.2023
Akademska folklorna skupine France Marolt bo 75. obletnico delovanja proslavila s predstavo Oj, Triglav, moj dom, s katero črpa iz slovenske pevske in plesne dediščine, ki korenini zunaj meja Slovenije. Predstavo so soustvarili različni koreografi… »

Prvič na piedestalu Afrika, v Bahrajnu bi vodo pridobivali iz klimatskih naprav

RTV Slovenija 20.05.2023
Laboratorij prihodnosti je geslo 18. mednarodnega arhitekturnega bienala v Benetkah, ki prvič do zdaj na piedestal postavlja arhitekte, praktikante iz Afrike. A kot smo videli, je prihodnost tam, kje bi jo najmanj pričakovali. Lanski 59. umetniški… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem