Arhiv novic 20.05.2023

Matevž Mehle: Po 11 letih celibata si težko predstavljam življenje v paru

Zurnal24 20.05.2023
Pogovarjali smo se z duhovnikom Matevžem Mehletom, ki je od leta 2019 na čelu zavoda Katoliška mladina. Z duhovnikom Matevžem Mehletom smo se dobili na sedežu Katoliške mladine v centru Ljubljane, katere direktor je od leta 2018. Velja za enega… »

»Slovenija ni nikogaršnja marioneta. Smo zelo samozavestni in vodimo svojo kandidaturo«

Necenzurirano 20.05.2023
Z zunanjo ministrico, podpredsednico vlade in predsednico stranke SD Tanjo Fajon smo se pogovarjali o slovenski kandidaturi za nestalno članstvo v Varnostnem svetu ZN, vojni v Ukrajini in tudi trenutnem vzdušju znotraj koalicije. 6. junij bo za… »

Horoskop za soboto, 20. maja

Necenzurirano 20.05.2023
Sonce je v biku, Luna je v dvojčkih. OVEN – Družba, v kateri se boste znašli, bo odlična in lahko se premaknete kar za nekaj stopničk, tudi glede začrtanih projektov. Zaupajo vam, izkoristite ugoden trenutek. BIK – Nekaj težav bo, čeprav vam… »

Umora v Amazoniji: ovaden nekdanji vodja brazilske agencije za zaščito staroselcev

RTV Slovenija 20.05.2023
Brazilska zvezna policija je vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjega vodjo agencije za zaščito staroselcev Marcela Xavierja zaradi suma opustitve dejanj, ki naj bi posredno pripeljala do umorov Bruna Pereire in Doma Philipsa v Amazoniji lani. Nekdanji… »

Citrarji, pozdravljeni v Domžalah!

Domžalec 20.05.2023
Ta vikend bodo Domžale ozaljšane z zvoki citer. V soboto, 20. maja 2023, ob 10. uri se bo v središču Domžal odvijal dogodek »S citrami po Domžalah«, v nedeljo, 21. maja 2023 ob 18. uri pa bo v Slamnikarskem muzeju v Domžalah potekal koncert… »

Zahod išče pot mimo Rusije do src Balkancev

Delo 20.05.2023
Da bi izničila ruski in kitajski vpliv, Washington in Bruselj bolj zavzeto kot kadarkoli iščeta način, kako Balkan približati EU. V nadaljevanju preberite: Brez odločne podpore Združenih držav Amerike bodo širitvene ambicije EU na Balkanu obstale… »

Zabavne ptujske počitnice 2023 – brazplačno počitniško varstvo za otroke

Spodnje Podravje 20.05.2023
Mestna občina Ptuj bo tudi letos omogočila otrokom prijetno in nepozabno preživeto poletje. Želja je, da otroci svoj prosti čas preživijo kakovostno, preko različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic. Zato tudi letos organizirajo… »

KPL do še enega posla z ljubljansko občino

Delo 20.05.2023
Vodno skulpturo v središču mesta bodo postavili za okoli 664 tisočakov, od ideje do realizacije kar osem let. V nadaljevanju preberite: Na magistratu so se sredi tedna odločili, da bo futuristično vodno skulpturo v križišču Slovenske in… »

Video: prihaja močan sunek vetra

Zurnal24 20.05.2023
Renault je razkril ime svojega prihodnjega kupejevskega športnega terenca višjega razreda. Ime mu bo rafale. Renault rafale zaokroža ponudbo modelov znamke s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech in zasnovanih na konstrukcijski osnovi CMF-CD. Po modelu… »

Argument neumnosti

Delo 20.05.2023
V financiranju investicijskih načrtov energetike lahko zeva napaka, ob kateri bo zloglasni šesti blok termoelektrarne Šoštanj videti kot skromna žepnina. V nadaljevanju preberite: Slovenija je pred zgodovinskim investicijskim ciklom v energetiki. V… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem