Slovenija arhiv novic 21.05.2023

Mnogi ne verjamejo, da lahko volitve karkoli spremenijo

Delo 21.05.2023
Predvolilne napovedi kažejo, da nobeni stranki po volitvah ne bo uspelo sestaviti vlade. V nadaljevanju preberite: Danes bodo v Grčiji, tri mesece po tragični železniški nesreči, v kateri je umrlo 57 večinoma mladih ljudi, ki je bila neposredna… »

Jupiter bo eno leto v biku, kaj to pomeni za vas?

Zurnal24 21.05.2023
Prvič po več kot desetih letih! 16. maja se je planet sreče Jupiter premaknil v drugo znamenje - tokrat v bika, kjer bo ostal vse do 25. maja 2024. To priznana astrologinja Nadiya Shah napoveduje vašemu znamenju. Kot pravi, nas bo ta tranzit spodbudil… »

S temi nasveti bo vaša vrtna zabava najboljša v ulici

Zurnal24 21.05.2023
Zanjo ne potrebujete veliko, le dober načrt! Pri vrtni zabavi je najpomembnejše to, da se lahko sprostite in uživate. Preden se lotite priprave seznama stvari, ki jih potrebujete za neverjetno zabavo, je dobro vedeti, kaj potrebujete in česa ne smete… »

(Nedeljski dnevnik) #foto Drugo življenje za stara kolesa

Dnevnik 21.05.2023
Zbiratelj Franc Tomšič restavrira kolesa in motorje – Atrakcija njegovega muzeja so obrtniška kolesa: šiviljsko, mizarsko, gasilsko, babiško ... – Postanek v črni kuhinji je izlet v preteklost V Baču pri Knežaku, pod hribom Tuščak na robu… »

TV namigi: Tesla, Ljubezen po svetu in Najlepši kotički Hrvaške

Delo 21.05.2023
Danes tri premiere: biografska zgodba o slavnem izumitelju, dokumentarec o pogledih na ljubezen po svetu, že popoldne pa serija o lepotah Hrvaške. Nedelja, 21. maja Tesla (Premiera): Planet TV ob 20.00 Vikendova ocena: 3 (od 5) Tesla. ZDA, 2020… »

Boj proti požiralniku #kolumna

Necenzurirano 21.05.2023
Slovenija je med drugo svetovno vojno imela dve nadškofiji: ljubljansko in mariborsko. A le ena od njiju je imela nadškofa, ki je sodeloval z okupatorjem. RTV kot Miloševićev Tanjug Odpiranje ran v politične namene Zakaj na Štajerskem ni bilo… »

Tuji vlagatelji spet odkrili čare tokijskega delniškega trga

RTV Slovenija 21.05.2023
Ko je bila cesarska palača v Tokiu vredna več kot nepremičninski trg celotne Kalifornije, je bil pok mehurčka neizogiben in Japonska se je pogreznila v dolgotrajno spiralo deflacije in anemične gospodarske rasti. A zdaj se očitno spet vračajo… »

Ko pametni zvočnik obmolkne

Delo 21.05.2023
Alexa in google assistant kljub razvpitosti v resnici ne prinašata denarja. V nadaljevanju preberite: Konec lanskega leta so v Amazonu pognali val odmevnih odpuščanj v tehnoloških velikanih, in sicer z rezanjem 18.000 delovnih mest. Med hladnimi… »

Pasma, ki spominja na medveda

Zurnal24 21.05.2023
Ameriške akite so veliki in močni psi, ki veljajo za odlične čuvaje. Čeprav s svojim videzom občasno poženejo strah v kosti, pa se s pravo vzgojo prelevijo v izjemno ljubeznive ljubljenčke. V sklopu Žurnalovega Festivala za ljubitelje živali, ki… »

Evropsko mesto, ki spominja na Amsterdam, a je za polovico cenejše

Zurnal24 21.05.2023
Ob omembi t. i. city breaka večina pomisli na obisk največjih evropskih prestolnic, kot so Rim, London, Amsterdam … A stara celina premore veliko več in tudi nekaj takih kotičkov, ki še niso med zelo popularnimi. Eden izmed njih je zagotovo poljsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem