Slovenija arhiv novic 21.05.2023

KOPRSKE CIVILNE INICIATIVE IN KRAJEVNE SKUPNOSTI ZDRUŽILE MOČI: "Prostorska problematika zahteva vključevanje in…

Regional 21.05.2023
V Bertokih so oblikovali Skupnost civilnih iniciativ in krajevnih skupnosti Koper, ki si prizadeva za vzdržen prostorski razvoj. V skupnosti so kritični do postopka priprave občinskega prostorskega načrta (OPN). Opozarjajo, da občani niso bili… »

Samo Rajšp novi župan občine Rače - Fram

RTV Slovenija 21.05.2023
Neodvisni kandidat Samo Rajšp je novi župan občine Rače - Fram. Na nadomestnih volitvah po februarski smrti dolgoletnega župana Branka Ledineka je z 2039 glasovi volivcev, kar predstavlja 85,1 odstotka glasov, premagal Draga Cesarja, ki je prav tako… »

Festival Okusi Vipavske: 100 različnih vin in domača kulinarika

RTV Slovenija 21.05.2023
V Vipavi se začenja festival vina in kulinarike Okusi Vipavske. V dvorcu Lanthieri bodo obiskovalci lahko poskusili več kot 100 različnih vipavskih vin in tradicionalne lokalne jedi, ki jih bodo pripravili domači kulinarični mojstri. Osrednja… »

SLOVESEN DAN ZA DRŽAVNO KOBILARNO: Ob Dnevu Lipicanca prejela listino vpisa na Unescov seznam (FOTO)

Regional 21.05.2023
V Kobilarni Lipica so na včerajšnji slovesnosti v sklopu letošnjega Dneva lipicanca iz rok ministrice za kulturo Aste Vrečko uradno prejeli certifikat organizacije Unesco, potem ko je bila konec lanskega leta tradicija reje lipicanca uvrščena na… »

Skupina moških je začela streljati na voznike ob cesti

SiolNET 21.05.2023
V Mehiki je na preizkušnji amaterske serije relija izbruhnil strelski napad, v katerem je bilo ubitih najmanj deset ljudi, ranjenih pa vsaj devet, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se opira na vire domačih oblasti. Strelski napad se je zgodil… »

[Spominjamo se] Partizanski umori družin in žensk spomladi 1942

Nova 24TV 21.05.2023
25. maja 1942 so partizani umorili tri člane družine Černe v Gozd-Reki pri Prežganju: očeta Franca ter hčerki Alojzijo in Jožefo. Ranjena je bila tudi hčerka Tončka, vendar je preživela. Vir: arhiv I. Ž. Zaradi popolnih ignorantov resnice ter… »

Bolečina in opravičilo: "To je moja odgovornost" #video

SiolNET 21.05.2023
Ker je Arsenal izgubil še tretjič na zadnjih petih tekmah, je Manchester City še pred svojo tekmo 37. kroga premier lige novi/stari angleški prvak, še petič v zadnjih šestih letih. Čakanje topničarjev na nov naslov se bo tako podaljšalo na vsaj… »

Švarc Pipanova z evropskim komisarjem za pravosodje o pregonu agresije proti Ukrajini

SiolNET 21.05.2023
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je sestala z evropskim komisarjem za pravosodje Didierjem Reyndersom. Pogovarjala sta se o vladavini prava in pravosodnih vidikih učinkovitejšega pregona kaznivih dejanj ter o aktualnih pravosodnih… »

Najpreprostejša metoda, kako kupce prepričati o odločitvi za električni avto

Finance.si 21.05.2023
Kandidat za električni avto leta 2023: BMW iX1 xDrive 30e V času intenzivne elektrifikacije se je tega področja precej temeljito lotil tudi nemški BMW. Pred desetletjem z i3, nato z velikim časovnim zamikom z iX, i4, i7 in zdaj še z iX1 – torej… »

"Evtanazija je pravica posameznika"

Zurnal24 21.05.2023
Po več neuspelih poskusih za legalizacijo evtanazije oziroma pomoči pri samomoru se v Sloveniji zaključuje postopek zbiranja podpisov za uvrstitev zakonodajnega predloga Srebrne niti v zakonodajni postopek. Številne polemike kažejo, da gre za še eno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem