Slovenija arhiv novic 21.05.2023

MURAŠI NA BONIFIKI POKOPALI UPE KOPRČANOV: Po preobratu slavili z 2:1, Koper sezono končal na šestem mestu (FOTO, VIDEO)

Regional 21.05.2023
Nogometaši Kopra so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:2 (1:0). Koprčani so v boj z Muro šli z željo po zmagi, ki bi jim ob spodrsljaju Domžal proti Radomljam prinesla končno četrto mesto in igranje v 1. krogu… »

Janša: Ne bo jim uspelo, sila spomina bo premagala silo pozabe

Nova 24TV 21.05.2023
Janez Janša (Foto: Polona Avanzo) Pravijo, da k državljanski vojni kliče tisti, ki je obsodil vladno ukinitev Dneva spomina na žrtve in ne tisti, ki je barbarsko odločitev sprejel. Spomnimo se, da so mnogi med njimi februarja lani prav tako trdili… »

Vedenejeva na EP v Bakuju bronasta s kiji, četrta s trakom

Primorske 21.05.2023
Jekaterina Vedenejeva je na evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Bakuju za Slovenijo osvojila prvo kolajno. V finalu s kiji, med osmerico se je uvrstila s šestim dosežkom, je danes prikazala brezhiben nastop in osvojila bronasto kolajno. V… »

Nogometni svet žaluje: v grozljivki na stadionu umrlo vsaj 12 ljudi

Zurnal24 21.05.2023
V stampedu na nogometnem stadionu v Salvadorju je umrlo 12 ljudi. V soboto je bilo v stampedu na stadionu v Salvadorju, kjer so se nogometni navijači zbrali na lokalnem turnirju, ubitih 12 ljudi, poroča lokalna policija. Po prvih podatkih oblasti je… »

V Sudanu podpisali sedemdnevno premirje

RTV Slovenija 21.05.2023
Vojskujoči se strani v Sudanu, vojska in paravojaške Sile za hitro posredovanje (RSF), sta v soboto zvečer ob posredovanju ZDA in Savdske Arabije podpisali sedemdnevno premirje. Sedemdnevno premirje bo začelo veljati v ponedeljek ob 21.45 po krajevnem… »

Podnebni aktivisti v rimski vodnjak Trevi zlili črno tekočino #video

SiolNET 21.05.2023
Člani italijanske okoljevarstvene skupine Zadnja generacija so danes v znameniti vodnjak Fontana di Trevi v Rimu protestno zlili črno tekočino, pripravljeno iz razredčenega rastlinskega oglja. Z dejanjem so želeli poudariti potrebo po reševanju… »

V okolici Mirne smrtna nesreča pri delu v gozdu

RTV Slovenija 21.05.2023
Pri naselju Zabrdje v občini Mirna se je v soboto popoldne pri delu v gozdu smrtno ponesrečil občan. Nanj je padlo drevo, poroča center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalcem nujne medicinske pomoči iz Trebnjega so pri… »

Zaradi poplav v Italiji razseljenih več kot 36.000 ljudi

Primorske 21.05.2023
Zaradi hudih poplav v severovzhodni italijanski pokrajini Emilija-Romanja je moralo domove zapustiti že več kot 36.000 ljudi, so v soboto sporočile oblasti. Narasle vode so pogoltnile še več hiš, novi zemeljski plazovi pa so izolirali zaselke… »

600.000 dolarjev za Cobainovo polomljeno kitaro

Primorske 21.05.2023
Kitaro, ki jo je nekoč na odru razbil legendarni pevec skupine Nirvana Kurt Cobain, so na dražbi prodali za znesek, ki je desetkrat presegel prvotno oceno vrednosti 60.000 dolarjev. NEW YORK > Podpisana kitara je na dražbi, ki je potekala od 19. do 21… »

Po uspehu kariere Kalinina predala finale, naslov Ribakini

SiolNET 21.05.2023
Jelena Ribakina, ki je jeseni izgubila v finalu Portoroža, je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA 1000 v Rimu. Šesta igralka sveta je v finalu premagala 30. nosilko turnirja Anhelino Kalinino, potem ko je ta zaradi poškodbe predala dvoboj v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem