Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Tako je videti najlepši vrt leta #foto

SiolNET 24.05.2023
Znani so zmagovalci najprestižnejšega hortikulturnega dogodka leta Chelsea Flower Show v Londonu. Na letošnji mednarodni razstavi cvetličnega in krajinskega oblikovanja Chelsea Flower Show so kot absolutnega zmagovalca izbrali vrt s plemenitim… »

Ameriška "pošast": Michael Jordan prevzel nov izjemen avtomobil #foto

SiolNET 24.05.2023
Michael Jordan je prevzel nov izjemen avtomobil, in sicer superšportnik ameriške znamke Hennessey. Nekdanji košarkarski superzvezdnik je s ponosom pokazal svojo novo avtomobilsko igračo. Pred lastnim golfklubom na Floridi je Michael Jordan v družbi… »

Opažen v Ljubljani: poznate kitajski avto nenavadnega imena?

SiolNET 24.05.2023
Kitajska znamka Lynk&CO, za katero stojita Geely in Volvo, se pripravlja na prvo evropsko širitev. Njihov prvi avtomobil smo nedavno že opazili tudi v Ljubljani. Foto: Gregor Pavšič Lynk&CO je še ena od znamk kitajskega velikana Geely, ki je med… »

Izdaja zaupnih podatkov: Kitajci vohljajo za ruskem »super orožju« kinžal?

Necenzurirano 24.05.2023
Znanih je več podrobnosti o aretacijah ruskih znanstvenikov, ki so sodelovali pri razvoju hipersoničnih raket kinžal. S prihodom ameriškega sistema protizračne obrambe patriot na ozemlje Ukrajine je bilo končno možno tudi v praksi videti, ali… »

Švicarji še niso pozabili bolečine izpred dveh let

Delo 24.05.2023
V Rigi in Tampereju jutri četrtfinalne tekme na elitnem svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu. V uvodnem delu največ pokazali Američani in Švicarji. Po današnjem dnevu premora in selitvi nekaterih reprezentanc se bo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu… »

Občina Cerkno ima novega podžupana

Goriški portal 24.05.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Zadnja seja občinskega sveta občine Cerkno je bila zelo pomembna za občino, saj se je sprejel proračun občine, dobili pa so tudi novega podžupana iz vrst SDS… »

"Na terenu se še dobro držimo, da ljudi prepričamo o skrbi za ohranjanje kulturnih spomenikov"

RTV Slovenija 24.05.2023
Ker je v preteklosti veljalo, da je ZVKDS pri vseh investicijah na Ptuju na eni strani, na drugi pa občina in drugi investitorji, tudi zasebni lastniki nepremičnin, so se na ptujski občini odločili pripraviti javno tribuno, na kateri so soočili… »

Na Veliki planini bodo dobili sodobno šestsedežnico

RTV Slovenija 24.05.2023
Na Veliki planini so se z ustavitvijo 40 let stare sedežnice Šimnovec začela pripravljalna dela za gradnjo nove, sodobne šestsedežnice. Naložba je vredna kar 10 milijonov evrov. Z dokapitalizacijo družbe jo podpira tudi kamniška občina, saj je… »

Čaka nas totalna gledališka izkušnja

Delo 24.05.2023
Gledališče bo vsenaokrog, igralci bodo povsod, spodaj, zgoraj, spredaj, zadaj, levo, desno, napoveduje predstavi na festivalu režiser Carlus Padrissa. V nadaljevanju preberite: V kulturnih institucijah je pred predstavami običajno slišati ali videti… »

Priznanja za mlečne in krušne izdelke

Gorenjski glas 24.05.2023
V okviru festivala Dobrote slovenskih kmetij so ocenili tudi mlečne in krušne izdelke, še zadnji dve skupini izdelkov od skupno sedemnajstih. Izkazale so se tudi gorenjske kmetije. Nekdaj so izdelki, ki so trikrat zapored osvojili zlato priznanje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem