Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Razpis za zmanjšanje emisij plinov

Gorenjski glas 24.05.2023
Kranj – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni razpis, s katerim namenja kmetijskim gospodarstvom 15 milijonov evrov za nakup kmetijske mehanizacije za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov iz kmetijstva. Za finančne… »

Nekdanji župan, ki je postal veleposlanik, v lisicah iz marice

Zurnal24 24.05.2023
Nekdanjega župana Sarajeva in aktualnega veleposlanika Bosne in Hercegovine v Katarju so danes policisti v lisicah pripeljali na sedež notranjega ministrstva. Abdulaha Skako so pridržali zaradi sumov zlorabe položaja v času med letoma 2016 in 2020… »

Ni jim lahko: vsak drugi živi od plače do plače

Delo 24.05.2023
Po Deloittovi raziskavi generaciji Y in Z zaradi finančnih in okoljskih stisk ter pritiskov na delu živita v nenehnem stresu in tesnobi. Prihodnost in z njo povezani osebne finance, podnebje ter duševno zdravje so ta hip največja skrb evropskih… »

Obvestilo o ukrepu prekuhavanja pitne vode na vodovodnem sistemu Bršlenovica-Šentožbolt

Domžalec 24.05.2023
Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o. uporabnike pitne vode iz vodovodnega sistema Bršlenovica – Šentožbolt, ki s pitno vodo oskrbuje naselja Šentožbolt, Bršlenovica in Učak v občini Lukovica obvešča, da z dnem 24. 5. 2023 uvajajo ukrep… »

"Manjka le malo žlehtnobe in predrznosti"

RTV Slovenija 24.05.2023
Bled bo naslednje dni v znamenju EP-ja v veslanju, nekoč paradnem slovenskem športu. Zakaj takšen zaton in ali se obetajo lepši časi, nam je povedal nekdanji šampion Iztok Čop, čigar hči Ruby se že ponaša z nekaj uspehi. V četrtek in petek… »

Ruski premier na Kitajskem: "Odnosi med državama na zgodovinsko visoki ravni"

RTV Slovenija 24.05.2023
Ruski premier Mihail Mišustin je med obiskom v Pekingu dejal, da je "senzacionalni pritisk Zahoda" dvignil odnose med državama na zgodovinsko visoko raven. Kitajski predsednik Ši Džinping je izrazil trdno podporo Moskvi pri njenih "temeljnih… »

Ozadje pokala, ki ga bo v Rimu dvignil najboljši #foto

SiolNET 24.05.2023
Pokal brez meja (Trofeo Senza Fine) velja za enega najlepših, če ne kar za najlepši pokal v svetu kolesarstva. To nedeljo ga bo v Rimu visoko dvignil tisti kolesar, ki bo iz treh težkih tednov dirkanja na italijanskih cestah izstopil kot zmagovalec. O… »

Na Bledu se začenja eno najstarejših evropskih prvenstev

SiolNET 24.05.2023
Na Bledu se bo v četrtek začelo evropsko prvenstvo v veslanju. Na jezeru je treninge že opravilo vseh 560 veslačev iz 33 držav, ki se bodo potegovali za nazive najboljših na stari celini. Slovenijo bo zastopalo pet veslačev in štiri posadke… »

AmCham: V Sloveniji moramo hitro ukrepati

SiolNET 24.05.2023
Na področju uporabe umetne inteligence v Sloveniji moramo ukrepati hitro, potrebna bo čimprejšnja izvedba strategij v praksi, so se strinjali sodelujoči na današnjem poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija). V… »

Odgovorni urednik zaprl Siol komentatorjem

Nova 24TV 24.05.2023
Odgovorni urednik portala Siol Mihael Šuštaršič (Foto: STA) Mihaela Šuštaršiča, prej urednika notranjepolitične redakcije na STA, so rekrutirali na portalu Siol, potem ko je Golob v med vrsticami dejal: “Naredite mi ta portal zopet… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem