Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Sandi Češko bo imperij reševal na plečih največjih upnikov

Necenzurirano 24.05.2023
Kako želi več let eden najbogatejših Slovencev s pomočjo privatizacijskega tajkuna reševati skupino Studio Moderna, ki se ukvarja s televizijsko in spletno prodajo izdelkov za dom ... Sandi Češko, več let eden najbogatejših Slovencev, bo svoj… »

Znano, kdo je pred skoraj 50 leti posilil in umoril 16-letnico

Necenzurirano 24.05.2023
Izkopali so ga iz groba, da bi dobili njegovo DNK. Ta se je ujemala z vzorcem s kraja zločina. Včeraj so v Quebecu razrešili enega od najbolj perečih primerov nerešenih zločinov v njegovi zgodovini. Iz groba S pomočjo DNK je policija v kraju… »

Bomba! Trener s šampionskim prstanom pred vrati Dallas Mavericks

Zurnal24 24.05.2023
Novinarja specializirana za poročanje dogajanja znotraj organizacije Dallas Mavericks, sta udarila z novico, da so Mavs glavni favoriti za prihod Franka Vogela, ki je kot trener Los Angeles Lakers v mehurčku leta 2020 osvojil šampionski prstan… »

Nova študija: Euro 7 bo močno podražil avtomobile

RTV Slovenija 24.05.2023
Študija svetovalnega podjetja Frontier Economics predvideva, da bodo z emisijsko normo Euro 7 stroški na avtomobile in kombije z motorji na notranje zgorevanje večji za okoli 2000 evrov, za dizelske tovornjake in avtobuse pa skoraj 12.000 evrov. Glede… »

Salman Rushdie: Ne berem več tako hitro, kot sem bral prej, vendar ... pišem knjigo

RTV Slovenija 24.05.2023
Kot pravi Salman Rushdie, je po lanskem napadu, v katerem je bil hudo ranjen, trajalo nekaj časa, vendar je končno začel znova pisati. Glede na povedano pripravlja zapis o tem, kaj se je zgodilo. Indijsko-britanskemu pisatelju so na slovesnosti na… »

Neurje na območju Maribora je največ škode povzročilo na cestah

RTV Slovenija 24.05.2023
V mariborski občini odpravljajo posledice neurja v torek popoldne, v katerem so meteorne vode in narasli potoki poškodovali več cest. Ogromno cestišč je poškodovanih, je povedal poveljnik mariborske civilne zaščite Samo Robič. Župan Saša… »

GZS: Strateška razvojno-inovacijska partnerstva pomembna za konkurenčnost

Dnevnik 24.05.2023
Strateška razvojno-inovacijska partnerstva (SRIP) so učinkovit inštrument za povezovanje na področju raziskav, razvoja in inovacij ter tako prispevajo k razvoju in dvigu dodane vrednosti gospodarstva, so se strinjali udeleženci današnjega… »

Pesniški recital Pasijonke v Crngrobu

Gorenjski glas 24.05.2023
Crngrob – V petek, 26. maja, ob 20. uri bo pri cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu potekal pesniški recital Pasijonke – pesmi o trpljenju v vojni in miru. Na kulturnem večeru bodo mladi prebirali pesmi v spomin na trpljenje med drugo svetovno… »

Kolesarska steza tudi na Studenem

Gorenjski glas 24.05.2023
Občina Železniki namerava podaljšati kolesarsko stezo na Studenem, saj se je vključevanje kolesarjev na regionalno cesto na začetku naselja izkazalo za nevarno. Železniki – V sklopu ureditve sedem kilometrov dolge kolesarske povezave od Plenšaka… »

Gradbeni inšpektorji odkrili 23 nedovoljenih objektov

RTV Slovenija 24.05.2023
Gradbeni inšpektorji inšpektorata za okolje in prostor so v akciji nadzora objektov v gradnji letos odkrili 23 nedovoljenih objektov in eno uporabo objekta brez uporabnega dovoljenja. Med 23 nedovoljenimi objekti so gradbeni inšpektorji odkrili 20… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem