Slovenija arhiv novic 24.05.2023

[Video] Grims: Sedanja oblast je protievropska, protislovenska in nečloveška

Nova 24TV 24.05.2023
Poslanec SDS Branko Grims v oddaji Tema dneva na Nova24TV. Poslanec SDS Branko Grims za predlog zakona o zaščiti živali meni, da je “nerealen, pretiran in da je očitno pisan z vidika enih parih ljubljanskih razvajenčkov, ki sploh pojma nimajo, o… »

[Video] Počastili spomin na prvo smrtno žrtev agresije JLA na Slovenijo

Nova 24TV 24.05.2023
Mineva 33 let, kar smo postali samostojna in na demokratičnih temeljih oblikovana država Slovenija. Žal je vojna za samostojno Slovenijo terjala tudi žrtve. Prva žrtev agresije JLA na Slovenijo je bil Jožef Simčik. Danes je njemu v spomin, na mestu… »

Največje priznanje so radovedni učenci

Delo 24.05.2023
Jožica Frigelj je postala učiteljica leta 2023. Pravi, da opravlja najlepši poklic na svetu. V tretjem izboru za učitelja oziroma učiteljico leta je danes slavila Jožica Frigelj iz ljubljanske osnovne šole Ketteja in Murna. Ob razglasitvi je… »

FOTO: Zaradi ravnanja obiskovalca bizonji mladič klavrno končal

Necenzurirano 24.05.2023
Tele se je ločilo od matere, po človeškem vmešavanju pa ga čreda več ni sprejela. V ameriškem Narodnem parku Yellowstone so uspavali mladiča bizona, potem ko se je ta pri prečkanju ene od tamkajšnjih rek ločil od matere. Tele je v soboto iz… »

Rogličeva rožnata bitka se z Jadrana seli v Dolomite

Delo 24.05.2023
Alberto Dainese je bil najhitrejši v ravninski 17. etapi Gira, začenja se odločilni gorski trojček. V nadaljevanju preberite: Ko se bo Jonathan Milan (Bahrain Victorious), 194 cm visoki kolesarski orjak iz Furlanije – Julijske krajine, naučil boja… »

Zastor bo padel prihodnje poletje

Delo 24.05.2023
Slavnostna razgrnitev repertoarja prihajajoče sezone je bila v znamenju bližajoče se prenove. V nadaljevanju preberite: V ospredju repertoarja SNG Drama Ljubljana v sezoni 2023/24 bodo močne zgodbe, je na slavnostni razgrnitvi na velikem odru… »

V regijo je prišlo 3,45 milijarde evrov investitorskega denarja

Delo 24.05.2023
Podjetja, ki so privabila največji delež investicij, imajo pogosto sedež v tujini. V nadaljevanju preberite tudi: Slovenska, hrvaška in srbska tehnološka podjetja so med letoma 2021 in 2022 pridobila 3,45 milijarde evrov kapitala, kaže raziskava… »

Arnold Schwarzenegger pri 75 prvič v TV-seriji

RTV Slovenija 24.05.2023
Arnold Schwarzenegger se bo prvič pojavil v televizijski seriji. V Netflixovi seriji Fubar, mešanici akcije in komedije, mu je pripadla vloga agenta Cie. "To je bila priložnost, ki je ni bilo na voljo v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, ko sem se… »

Kje je iztekla nafta iz izolskega hotela?

Dnevnik 24.05.2023
Decembra lani so mimoidoči v morju pred Izolo opazili naftni madež, ki se je širil v občinsko pristanišče in marino. Čez nekaj dni je postalo jasno, da gre za nafto, ki je iztekla iz rezervoarja ob hotelu Delfin. Močno deževje zadnjih nekaj dni… »

Popzvezdnika dala ljubezni drugo priložnost #foto

SiolNET 24.05.2023
Kanadskega pevca Shawna Mendesa in ameriško pevko Camilo Cabello, sicer rojeno na Kubi, so fotografi ujeli na skupnem sprehodu v New Yorku, kjer po obnovitvi svoje ljubezni več kot očitno uživata v družbi drug drugega. 26-letna Camila Cabello in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem