Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Solze po porazu z Barcelono povedo vse, ti fantje imajo zmagovalno miselnost

Delo 24.05.2023
Trener Celja Pivovarne Laško Alem Toskić sezono končuje z dvojno krono. Od fantov ne moreš zahtevati več, kot daješ sam. Igralci odhajajo, bazen se prazni. V nadaljevanju preberite: V soboto bo v slovenjgraški športni dvorani veselo. Rokometaši… »

"Dinozaver" Đoković ostal sam v boju z mlajšo gardo prestolonaslednikov

RTV Slovenija 24.05.2023
Zob časa je načel ali ustavil veliko četverico, tako da od kvarteta Federer, Nadal, Đoković in Murray na okopih Rolanda Garrosa stoji le še 36-letni Srb, ki bi s tretjo lovoriko v Parizu postal najuspešnejši igralec v zgodovini turnirjev za grand… »

Bosih nog naokrog

Domžalec 24.05.2023
V Termah Snovik se intenzivno pripravljajo na začetek poletne sezone v sklopu katere bodo potekali številni dogodki in priložnosti za dobro počutje, sprostitev in rekreacijo. Lepo vabljeni na Kneippova bosonoga doživetja po Kneippovi 3,2 km dolgi… »

Svetovni politiki za ukrepe proti iranskemu režimu in za podporo Marjam Rajavi

Nova 24TV 24.05.2023
Iranska opozicijska voditeljica Marjam Rajavi. V skupnem pismu je 107 nekdanjih svetovnih voditeljev iz 45 držav pozvalo k mednarodni podpori prodemokratičnim protestom v Iranu in uvrstitvi režimske Revolucionarne garde (IRGC) na črni seznam. Pismo… »

Vrenje, ki znova odnaša strokovnjake

Dnevnik 24.05.2023
Po obdobju zatišja so se odnosi med strokovnjaki, ki sodelujejo pri zdravljenju prirojenih srčnih napak, spet zaostrili. Ljubljanski UKC zapušča kirurg Miha Weiss, o morebitnem sodelovanju pa se pogovarjajo s kirurgom Janezom Vodiškarjem, ki je… »

S Putinovim zaveznikom št. 1 vse v najlepšem redu

Delo 24.05.2023
Ugibanja o slabem zdravju beloruskega voditelja Aleksandra Lukašenka so se pokazala za lažni alarm. V nadaljevanju preberite: O njegovem zdravju se je zadnji mesec ugibalo kot še nikoli doslej, toda preplah, da je beloruski voditelj, ki je na čelu te… »

Ditka z novim singlom v svežih in svetlih barvah

Domžalec 24.05.2023
V začetku Kajuhovega leta je kantavtorica in skladateljica Ditka predstavila uglasbitev njegove uporniške pesmi z naslovom »Naša pesem«. To pomlad pa v eter pošilja novi singel v svežih in svetlih barvah. Gre za pesem Ferija Lainščka z naslovom… »

Majhni inštituti v velikih težavah

Delo 24.05.2023
Novi zakon prinaša zahteve, ki jih bo težko izpolniti. V nadaljevanju preberite: Na začetku prejšnjega leta je začel veljati dolgo pričakovani novi zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti. Korenito je spremenil financiranje javnih… »

Bešič Loredan se umika v ozadje

Dnevnik 24.05.2023
Vlada je spet spremenila svoj pogajalski pristop, zaradi česar so sindikati zdravstva in socialnega zdravstva ostali brez ključnega pogajalskega nasprotnika. Namesto ministra za zdravje naj bi vladno pogajalsko (pod)skupino vodil Mirko Stopar, v. d… »

Otroci Sonca: Azteki

RTV Slovenija 24.05.2023
V treh delih avtorji dokumentarne serije, posvečene Aztekom, Inkom in Majem, z uporabo najsodobnejše tehnologije osvetlijo življenja teh starodavnih civilizacij. Dokumentarna serija prikaže tudi srhljive prakse žrtvovanja ljudi, ter še danes… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem