Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Bojan Požar ustavnemu sodniku Roku Čeferinu prodal stanovanje

SiolNET 24.05.2023
Bojan Požar ni več lastnik 50 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Ljubljani, kjer živi, tam pa ima sedež tudi podjetje Lanaka Media, ki ima v lasti njegov tabloidni portal, poroča portal Necenzurirano. Kupil ga je podpredsednik ustavnega… »

Žbogar: Kampanja je bila dobra, glede volitev za nestalno članico ZN ostajamo previdno optimistični

RTV Slovenija 24.05.2023
Kampanja za nestalno članico VS-ja ZN-a je priložnost, ki bi jo lahko vsi izkoristili za pomoč Sloveniji pri doseganju tega cilja, in ne kot še eno priložnost za rušenje vlade, se je na tvit Janeza Janše odzval državni sekretar na MZEZ-a Samuel… »

Pod vtisi hude nesreče opozarjajo, prosijo, ...

Zurnal24 24.05.2023
Gorski reševalci društev GRS Kranjska Gora in GRS Bohinj so dva dni zaporedoma reševali tuje turiste oziroma planince, ki so se brez ustrezne zimske opreme odpravili na turo v naše gore. Pod vtisi hude nesreče na Mali Mojstrovki so gorski reševalci… »

Remco s sporočilom legendarnemu Slovencu: "Težko je sprejeti te lažne ..."

Zurnal24 24.05.2023
Kapetan belgijske ekipe Soudal-QuickStep je priznal, da so ga močno prizadele teorije zarote glede njegovega odstopa z dirke po Italiji. Devet dni zatem, ko je zaradi pozitivnega testa na covid-19 predčasno zapustil dirko po Italiji, je svetovni prvak… »

Prigožin posvaril pred morebitnim porazom Rusije v Ukrajini

Primorske 24.05.2023
Vodja ruske najemniške vojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je v torek ponovno kritiziral potek invazije na Ukrajino in posvaril pred morebitnim porazom. Prepričan je, da bi Rusija morala razglasiti vojno stanje in začeti z novimi mobilizacijami… »

Platforma evropskega spomina in vesti je globoko užaloščena nad ukinitvijo Dneva spomina na žrtve komunizma v Sloveniji

Gorenjski utrip 24.05.2023
Na odločitev vlade, ki je ukinila Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, so se odzvali tudi v Platformi evropskega spomina in vesti (PEMC). Njihov odziv na to odločitev objavljamo v celoti: “Platforma evropskega spomina in vesti je… »

Po svetu že 50 milijonov žrtev sodobnega suženjstva

RTV Slovenija 24.05.2023
Število žrtev sodobnega suženjstva je po podatkih svetovnega indeksa suženjstva v zadnjih letih močno naraslo. V suženjstvo je po vsem svetu prisiljenih 50 milijonov ljudi, 10 milijonov več kot pred petimi leti. Poročilo, ki ga pripravlja… »

Na Hrvaškem ugibanja o številu spolnih zlorab otrok v Cerkvi

Primorske 24.05.2023
Poročilo reške nadškofije o preiskavi obtožb glede spolnih zlorab mladoletnikov je na Hrvaškem sprožilo plaz odzivov, pa tudi ugibanja, koliko podobnih primerov je bilo v drugih hrvaških škofijah in nadškofijah. Splitsko-makarska nadškofija je… »

Golob optimistično o rebalansu z zajetnim primanjkljajem

Delo 24.05.2023
Poslanci začenjajo razpravo, v četrtek pa bodo odločali o popravkih letošnjega državnega proračuna, potrebnih tudi zaradi reorganizacije vlade. Predlog rebalansa, ki ga danes obravnava DZ, po besedah premiera Roberta Goloba potrjuje optimizem, ki si… »

Vegas z novo zmago tik pred vrati finala

SiolNET 24.05.2023
Hokejisti Vegas Golden Knights so na tretji tekmi konferenčnega finala zahoda na terenu Dallas Stars zmagali s 4:0 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:0. Prvi zaključni plošček za drugi finale v zgodovini kluba lahko izkoristijo v noči na petek… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem