Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Umrla je kraljica rokenrola Tina Turner

RTV Slovenija 24.05.2023
Umrla je legendarna ameriška pevka Tina Turner, ki si jo bomo za vedno zapomnili po uspešnicah, kot so Proud Mary, The Best, What's Love Got to Do With It in Private Dancer. Stara je bila 83 let. Pevka je v zadnjem obdobju bila več bitk z zdravjem –… »

Premier Golob napovedal 100-milijonski paket za upokojence, v njem je tudi »božičnica«

Dnevnik 24.05.2023
Robert Golob je na odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja dejal, da so na vladi ta teden zaključili medresorsko usklajevanje štirih ukrepov, vrednih 100 milijonov evrov, namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev. Med njimi je dvig… »

Dainese kljub bolezni vztrajal in zmagal blizu Benetk; Roglič ostaja optimist

RTV Slovenija 24.05.2023
Alberto Dainese (Team DSM) je zmagovalec ravninske etape pred peklenskim gorskim zaključkom Dirke po Italiji. V sprintu v mestecu Caorle blizu Benetk je bil za las hitrejši od Jonathana Milana in Michaela Matthewsa. V skupnem seštevku ni sprememb… »

ŠOK ZA LASTNIKA, KO JE STOPIL NA PARKIRIŠČE: Njegov avtomobil je v Kopru izginil

Regional 24.05.2023
Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 126 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so… »

Posavca sta nabavljala drogo, pomagala četica sodelavcev

Necenzurirano 24.05.2023
Kjer je povpraševanje, tam je ponudba. Ki pa bo v naslednjih tednih verjetno vsaj nekoliko manjša, saj so novomeški kriminalisti ustavili poslovanje združbe, ki je preprodajala prepovedane droge. Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU… »

Prigožin 'razkril' število žrtev v bitki za Bahmut

24ur 24.05.2023
Pred le nekaj dnevi je vodja ruske skupine plačancev Jevgenij Prigožin sporočil, da je Bahmut naposled "padel". Čeprav Ukrajina njegove trditve zanika, pa naj bi nadzor nad tem pomembnim ukrajinskim mestom po več mesecih krvavih spopadov le prevzela… »

Kirurg Miha Weiss je podal odpoved delovnega razmerja

Delo 24.05.2023
Kakšna bo prihodnost otroške srčne kirurgije? O aktualnih zadevah je spregovorilo vodstvo ljubljanskega kliničnega centra. Točno pred dvema mesecema oziroma 24. marca smo poročali o tem, da je vrhunski češki kirurg Roman Gebauer prekinil… »

Floridski guverner DeSantis vstopil v predsedniško tekmo ZDA

SiolNET 24.05.2023
Republikanski guverner Floride Ron DeSantis je pri Zvezni komisiji za volitve (FEC) uradno prijavil, da se bo potegoval za predsednika ZDA. Vstop v predsedniško tekmo sicer namerava oznaniti nocoj na posebnem dogodku z Elonom Muskom na Twitterju… »

Obletnica skrajnega krila RTV v znamenju ikonografije nekih drugih časov

Nova 24TV 24.05.2023
Javna tribuna ob prvi obletnici stavke na RTV Slovenija, ki sta jo pripravila Sindikat novinarjev Slovenije in Koordinacija novinarskih sindikatov RTV v sodelovanju s stavkovnim gibanjem za "neodvisno javno" RTV. (Foto: STA) Stavke skrajno levega krila… »

Paralizirani moški s pomočjo elektronskih vsadkov v možganih znova hodi

RTV Slovenija 24.05.2023
Paralizirani moški je po 12 letih s pomočjo elektronskih možganskih vsadkov, prek katerih z mislimi prek dodatnega vsadka na hrbtenjači sproža premikanje nog, znova pridobil sposobnost hoje. Gre za prvi tovrstni primer in velik preboj v medicini… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem