Slovenija arhiv novic 24.05.2023

Handanović drugič zapored dvignil italijanski pokal

RTV Slovenija 24.05.2023
Nogometaši Interja so drugič zapored zmagovalci italijanskega pokala. V finalu v Rimu so premagali Fiorentino z 2:1. Vsi trije zadetki so padli že v prvem polčasu, za črno-modre je dvakrat zadel Lautaro Martinez ter dosegel 100. in 101. gol za… »

Košarkarice dvigujejo svojo formo

SiolNET 24.05.2023
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je zabeležila drugo zmago v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo čez tri tedne začelo v Ljubljani. Po dveh visokih porazih proti Madžarski je še v drugo premagala Hrvaško (81:71). V novi športni… »

Sodišče: Oražem je bil nezakonito razrešen z mesta direktorja zavoda za gozdove

RTV Slovenija 24.05.2023
Upravno sodišče je razsodilo, da je nekdanja vlada pod vodstvom Janeza Janše septembra 2020 nezakonito razrešila takratnega direktorja Zavoda za gozdove Slovenije Damjana Oražma. Ta bo tožil državo. Sodba je pravnomočna, je sporočil Damjan… »

Nagrado princese Asturije prejme Haruki Murakami

RTV Slovenija 24.05.2023
Letošnjo nagrado princese Asturije v kategoriji literature, ki velja za eno od najpomembnejših španskih nagrad za književnost, prejme mednarodna literarna zvezda, japonski pisatelj Haruki Murakami. Fundacija, ki podeljuje nagrado princese Asturije, je… »

Hrvaška vlada predstavila davčno reformo, s katero namerava povečati plače

RTV Slovenija 24.05.2023
Hrvaška vlada je predstavila nov sveženj davčne reforme, katerega glavni cilj je zvišanje plač. Premier Andrej Plenković je napovedal ukinitev lokalnega davka, država pa bo poravnala del prispevkov za pokojninsko zavarovanje. "Prvi cilj je dvig… »

Srbski raziskovalec Slobodan Davidović prejemnik zlate čebele

RTV Slovenija 24.05.2023
Najvišjo državno nagrado na področju zaščite čebel je na slovesnosti v predsedniški palači prejel srbski raziskovalec Slobodan Davidović. Tema letošnje nagrade zlata čebela so bile raziskave o čebelah in drugih opraševalcih. Ministrstvo za… »

Največja vojaška ladja na svetu priplula v Oslo in razjezila Rusijo

Dnevnik 24.05.2023
Največja vojaška ladja na svetu, USS Gerald R. Ford - letalonosilka ameriške mornarice - je danes priplula v norveško prestolnico. Rusija je to označila za nelogično in škodljivo razkazovanje moči. 337-metrska ladja na jedrski pogon z več kot… »

Zlata bralka, zlati bralec: dvajset let zbirke Bralne značke s knjigo Kako razumeti svet

RTV Slovenija 24.05.2023
Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS je v Narodni galeriji predstavilo tokratno knjigo iz zbirke Zlata bralka, zlati bralec, ki letos praznuje dvajset let. Vsem devetošolcem, ki so ves čas osnovne šole brali za bralno značko, bodo podarili delo… »

ČEŠENJ BO LETOS MANJ: Tradicionalni briški praznik kljub temu bo

Regional 24.05.2023
V Goriških Brdih zaradi pozebe in predvsem deževne pomladi pričakujejo skromnejšo letino češenj. Podobno kot v Vipavski dolini je prvih češenj zelo malo, kasnejših sort pa bo za približno polovico manj kot običajno. Vseeno bo češenj dovolj za… »

McLaren v Monte Carlu slavi 60 let, Haas 150. dirko

SiolNET 24.05.2023
Z VN Monaka se konec tedna nadaljuje sezona formule ena. Dirko v Monte Carlu je leta 1962 dobil Bruce McLaren (Cooper). Leto pozneje je ustanovil svojo ekipo. In prav ta konec tedna bo McLaren obeležil svojo 60-letnico. Mnogo mlajši jubilej pa na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem