Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Jan Vide, slovenski košarkar: Razvijal se bo na UCLA

Dnevnik 25.05.2023
Jan Vide, 18-letni Domžalčan, je novi veliki up slovenske košarke. Potem ko je zadnja štiri leta preživel v mladinski šoli Reala Madrida in bil ob nedavnem zmagoslavju na mladinskem turnirju evrolige izbran za najkoristnejšega posameznika (MVP), se… »

Aluminij z lepo prednostjo v Novo Gorico

RTV Slovenija 25.05.2023
Na prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo je Aluminij v Kidričevem premagal Gorico s 3:1. Povratna tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Novi Gorici. Zmagovalec v seštevku dveh tekem s pravilom gola v gosteh bo prihodnjo sezono del desetčlanske Prve lige… »

Kitajec je bil premočan za našega Darka Jorgića

SiolNET 25.05.2023
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na svetovnem prvenstvu v Durbanu v Južni Afriki obstal v osmini finala. Dvanajsti igralec s svetovne lestvice je v boju za četrtfinale izgubil proti petemu nosilcu, Kitajcu Liang Jingkunu, z… »

PO TOČI ZVONITI JE PREPOZNO, A TUDI PO SUŠI: Iz proračunske rezerve kmetom 25 mio evrov

Regional 25.05.2023
Vlada je na današnji seji sprejela program odprave posledic škode v kmetijstvu zaradi lanske suše. Za izvedbo programa je kmetom na prizadetih območjih iz proračunske rezerve v letošnjem letu zagotovila za 24,9 milijona evrov sredstev. Kot so… »

Ker je starejša od 65 let, se lahko za osebnega asistenta obriše pod nosom

Necenzurirano 25.05.2023
Zagovornik načela enakosti je na ustavno sodišče vložil zahtevo za presojo ustavnosti Zakona o osebni asistenci (ZOA). To je storil na podlagi ocene, da je zakon diskriminatoren, saj različno ureja pravice ljudi z invalidnostmi samo na podlagi tega… »

Požar v Sydneyu zajel sedemnadstropno stavbo

Delo 25.05.2023
Stavba se začenja rušiti, ogenj pa se je začel širiti na več sosednjih zgradb, v katerih so tudi stanovanja, so sporočili gasilci in reševalci. V avstralskem mestu Sydney so plameni zajeli sedemnadstropno stavbo v bližini središča mesta. Več… »

Nova generacija podjetnikov zahteva nov razvojni model Slovenije

Delo 25.05.2023
V njem je ključno, pravijo, spodbujanje uspeha z lastnim delom. V Ljubljani danes poteka predstavitev novega gospodarskointeresnega združenja Tehnološki forum. Podjetniki, ki so zaslužni za najuspešnejše poslovne zgodbe tega tisočletja (3FS… »

Sodniki s pritožbami nad minimalno povišico

Dnevnik 25.05.2023
Več sodnikov je vložilo pritožbo zoper odločbe predsednikov sodišč, ki jim plačo višajo za en plačni razred, tako kot vsem preostalim zaposlenim v javnem sektorju. Pri sodnem svetu so prejeli več pritožb sodnikov zoper odločbe predsednikov… »

Turisti največkrat prenočijo v Ljubljani, Piranu in na Bledu

Primorske 25.05.2023
V turističnih nastanitvenih obratih so aprila zabeležili 440.000 prihodov turistov, kar je 17 odstotkov več kot leto prej. Prenočitev je bilo nekaj več kot milijon oziroma za 13 odstotkov več. Turisti so največkrat prenočili v občinah Ljubljana… »

Slovensko-hrvaški food-tech startup s svežim denarjem

Delo 25.05.2023
Podjetnika Mate Rimac in Sandro Mur vložila v Juicefast. Juicefast je slovensko-hrvaški food-tech startup, ki je našel način za celovito prehransko rešitev s hladno stisnjenimi sokovi in prehransko uravnoteženimi obroki. Ustanovila sta ga brata… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem