Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Delal je vse dni v mesecu, vsaj 13 ur na dan

Zurnal24 25.05.2023
Stominusu zaradi kršitev delavskih pravic za 77.500 evrov glob. Inšpektorat RS za delo je slovaški agenciji za posredovanje dela Stominus zaradi kršitev pravic agencijskih delavcev, ki jih je posredovala slovenskim podjetjem Tomplast, Don Don, Veplas… »

Skupina Wagner zapušča Bahmut

Necenzurirano 25.05.2023
Mesto predajajo ruski vojski, a bi se tja lahko vrnili. Vodja ruske najemniške vojske Wagner Jevgenij Prigožin je oznanil, da so se njene sile začele umikati iz Bahmuta. Prigožin se je zaklel, da bo oblast nad mestom do 1. junija predal ruski vojski… »

Nov pokol: volkovi in šakali pokončali 11 ovc

SiolNET 25.05.2023
V Posočju so se v manj kot desetih dneh zgodili štirje napadi zveri na drobnico, trije na planini Starijski vrh nad Kobaridom in eden v neposredni bližini vasi Sedlo v Breginjskem kotu. Za tri je odgovoren volk, za enega najverjetneje šakal, skupno so… »

Klavdiji Kutnar drugi mandat na čelu Univerze na Primorskem

Primorske 25.05.2023
Klavdija Kutnar ostaja rektorica Univerze na Primorskem, ki je na ponedeljkovem predčasnem glasovanju in današnjem prejela kar 62,85 odstotkov glasov. KOPER > “Najlepša hvala vsem volilkam in volilcem, ki ste presodili, da gre Univerza na Primorskem… »

Vlada začela postopke priprave predlogov proračunov za prihodnji dve leti

RTV Slovenija 25.05.2023
Vlada mora predloga proračunov za prihodnji dve leti v DZ poslati najpozneje do 1. oktobra. Cilj je znižanje javnofinančnega primanjkljaja pod tri odstotke BDP-ja v letu 2024 in nato njegovo nadaljnje zniževanje. Vlada je že začela postopke… »

FOTO in VIDEO: Jelinčič premaknil Titov kip in ga obrnil proti Trstu

Necenzurirano 25.05.2023
Kip Josipa Broza - Tita je vrsto let krasil trato pred vilo predsednika SNS Zmaga Jelinčiča v Ljubljani. Na dan mladosti ga je Jelinčič preselil na svojo parcelo v Žusterno in ga obrnil proti Trstu. Na današnji dan smo v času Socialistične… »

Cena plina v Evropi prvič po več kot letu in pol pod 26 evrov

Primorske 25.05.2023
Cena zemeljskega plina z nizozemskega vozlišča TTF se je danes prvič po letu in osmih mesecih spustila pod 26 evrov na megavatno uro. Okoli 17. ure po srednjeevropskem času je bilo treba za megavatno uro odšteti 25,18 evra. Nazadnje je bilo treba… »

Izogiba se napovedi, ker se je že večkrat opekel

Dnevnik 25.05.2023
Z današnjimi kvalifikacijami se začenja EP v veslanju na Bledu. Nastopilo bo tudi pet Slovencev in Slovenk: Rajko Hrvat (lahki enojec), Filip-Matej Pfeifer, Nina Kostanjšek (oba enojec) ter Nik Krebs in Jaka Čas (dvojec brez krmarja). Po aprilski… »

Hamilton o selitvi k Ferrariju: Vam je bilo dolgčas?

SiolNET 25.05.2023
"Ne," je bil jasen odgovor Lewisa Hamiltona na vprašanje, ali se res pogovarja s Ferrarijem za prestop v italijansko ekipo za sezono 2024. In zakaj se je zgodba pojavila v britanskem tisku? "Ker je bila dirka pretekli konec tedna odpovedana, so bili… »

POMEMBEN MEJNIK ZRS KOPER: V nove prostore z novim raziskovalnim zagonom in novim inštitutom (FOTO)

Regional 25.05.2023
Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper je danes odprlo svoje nove prostore v obnovljeni baročni palači Baseggio v Kreljevi ulici v Kopru. Ob tej priložnosti so podpisali tudi pismo o nameri za ustanovitev Inštituta za vinarstvo in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem