Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Vabilo na Kolesarski maraton Junaki vinogradov in Kolesarim, da pomagam

Goriški portal 25.05.2023
Tradicionalna športno-rekreativna prireditev Kleti Brda – kolesarski maraton Junaki vinogradov. PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober… »

Na floridski šoli prepovedali pesem Amande Gorman z Bidnove inavguracije

RTV Slovenija 25.05.2023
Zaradi pritožbe ene od mam so v osnovni šoli na Floridi na seznam "prepovedanih" del uvrstili pesem mladinske pesniške lavreatke Amande Gorman, ki jo je napisala za inavguracijo predsednika Bidna. Amanda Gorman se je v objavi na Facebooku že obvezala… »

Frida - Naj živi življenje

RTV Slovenija 25.05.2023
Dokumentarni film osvetljuje duha znamenite mehiške slikarke Fride Kahlo. Frida Kahlo je bila neodvisna in močna žensko, ki je zaradi prometne nesreče vse življenje prenašala neznosne muke, in izjemna umetnica, ki se je z ustvarjanjem osvobajala… »

Nove spremembe: ne le pri maski, temveč tudi pri pogonu

SiolNET 25.05.2023
Opel je prenovil corso, ki je dobila drugačen sprednji del, prvič bo na voljo tudi s hibridnim pogonom. Pri električni različici so nekoliko povečali baterijo in zmogljivost elektromotorja. Opel corsa je s prenovo dobila dokaj opazne spremembe… »

Predsednica DZ je kršila predpise za varovanje zdravja, ker so se ji zdeli butasti

Nova 24TV 25.05.2023
Urška Klakočar Zupančič (Foto: posnetek zaslona RTVS) “V času pandemije se je v Sloveniji prikazovalo, kot da smo edina država, ki sprejema ukrepe. Vendar že v Italiji so bili ukrepi bistveno ostrejši. Toda ljudje tega niso mogli videti v… »

Janša z novim zapisom priliva na ogenj

Zurnal24 25.05.2023
Nov zapis prvaka SDS po odločitvi vlade o ukinitvi dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot je znano, je odločitev dvignila nemalo prahu, sporni pa naj bi bili predvsem zapisi na družbenih omrežjih nekaterih posameznikov s pozivi k nasilju… »

Znanstveniki so s pomočjo umetne inteligence razvili antibiotik, ki lahko uniči superbakterijo

RTV Slovenija 25.05.2023
Znanstveniki so s pomočjo umetne inteligence (UI) razvili antibiotik, ki lahko uniči smrtonosno vrsto superbakterije. UI je namreč hitro pregledal in močno zmanjšal seznam več tisoč potencialno delujočih snovi, ki so jih nato testirali v… »

Kiti ubijalci udarili ob španski obali

Necenzurirano 25.05.2023
Ob obali južne Španije so danes zabeležili nov napad kitov ubijalcev na plovilo. Tarča je bila jadrnica, ki je v napadu utrpela hude poškodbe. V Atlantskem oceanu ob obalah Španije in Portugalske so letos zabeležili že več deset napadov kitov… »

Če želimo ohraniti socialno državo, bomo morali ustvariti več

Necenzurirano 25.05.2023
Skupina 25 visokotehnoloških podjetij vladi predlaga preproste ukrepe, ki bi povečali konkurenčnost Slovenije in spodbudili njen razvoj. Septembra lani je 19 slovenskih podjetij ustanovilo Tehnološki forum, da bi promovirali in zagovarjali ukrepe, ki… »

Turist želel pomagati, a je povzročil hudo škodo: odstrelili bizončka, ki se ga je dotaknil človek

RTV Slovenija 25.05.2023
Pristojni v ameriškem nacionalnem parku Yellowstone so bili primorani odstreliti mladiča bizona, ki se ga je neki nepoučeni turist dotaknil, saj je mladiča po tem dogodku čreda zavrgla in je bil prepuščen sam sebi. Čuvaji slovitega nacionalnega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem