Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Mariborski mestni svetniki soglašali s podražitvijo vrtcev in športnih objektov, ne pa avtobusa

RTV Slovenija 25.05.2023
Mariborski mestni svetniki so podprli podražitev vstopnin v javne športne objekte in javnih vrtcev, niso pa soglašali s predlagano podražitvijo mestnih avtobusov. Ostale predlagane podražitve so preložili na naslednje srečanje, saj so sejo po več… »

'MASAKER' NAD NUTRIJAMI: Jih bodo iztrebljali tudi v slovenski Istri? (ANKETA, VIDEO)

Regional 25.05.2023
Na Ljubljanskem barju se je začel lov na nutrije, kar buri duhove po celi Sloveniji. Ker se mnogim zdijo nutrije zelo ljubke – niso nevarne in se zlahka navadijo na človeka in pustijo božati –, je peticijo proti njihovemu iztrebljanju podpisalo že… »

Rdeči vragi z gladko zmago nad Chelseajem potrdili nastop v Ligi prvakov

RTV Slovenija 25.05.2023
Nogometaši Manchester Uniteda so na preloženi tekmi 32. kroga Premier lige na Old Traffordu ugnali Chelsea s 4:1 in si že pred nedeljskim zadnjim krogom zagotovili nastop v Ligi prvakov v prihodnji sezoni. Rdeči vragi, ki bodo v zadnjem krogu gostili… »

Shakira želi, da jo Tom Cruise pusti pri miru

SiolNET 25.05.2023
Pred nekaj tedni so se pojavila ugibanja, da je med pred kratkim ločeno pevko in igralko Shakiro in slavnim igralcem Tomom Cruisom nekaj več kot le prijateljstvo. Skupaj so ju opazili na tekmi formule 1 v Miamiju, zdaj pa so viru blizu igralke povedali… »

Nova pravila v hokejski ligi prvakov

SiolNET 25.05.2023
Vodstvo hokejske lige prvakov je predstavilo tri nova pravila, ki bodo v tem tekmovanju veljala že prihajajočo sezono. Z njimi želijo še zvišati vznemirljivost tekme, navdušenje navijačev nad hokejem ... Pa jim bo to res uspelo? Navijači v prvih… »

Zelene puščice se (še) niso prijele

Dnevnik 25.05.2023
Mestna občina Ljubljana je postavila pet novih znakov (zelene puščice), ki omogočajo voznikom v križišču zavijanje desno pri rdeči luči na semaforju. Država po drugi strani v zadnjem letu ni postavila niti enega takega znaka. Na policiji ne… »

Visokošolski sindikat uradno napovedal nadaljevanje stavke

SiolNET 25.05.2023
Visokošolski sindikat Slovenije napoveduje nadaljevanje lani začete stavke v visokem šolstvu. Prvi stavkovni dan bo v torek, 30. 5. 2023. Naslednja dva bosta v torek in sredo, 13. in 14. 6. 2023. Če bo potrebno, bomo stavko nadaljevali tudi jeseni, so… »

Višji stroški ali dobički?

RTV Slovenija 25.05.2023
Hrana je za nekatere postala neke vrste luksuz, cene rastejo, plače pa jim ne sledijo, a hkrati so nekateri slovenski izdelki na policah čez mejo cenejši. Kaj smo si glede na prihodke lahko v trgovini privoščili za 50 evrov pred desetimi leti? Tarča… »

Izginila nekdanja pevka hrvaške skupine E.T.

Necenzurirano 25.05.2023
Na Hrvaškem od včeraj pogrešajo Katarino Rautek Omazić, nekdanjo pevko priljubljene skupine Electro team (E.T.). 39-letno Katarino Rautek Omazić intenzivno iščejo tako policija kot svojci. Kot poročajo hrvaški mediji, je kontroverzna pevka… »

Ron DeSantis, razdvajajoče konservativno upanje

Delo 25.05.2023
Floridski guverner si je s kandidaturo prislužil sovraštvo Donalda Trumpa, za levico pa je še hujši od njega, toda ne za vso. V nadaljevanju preberite: DeSantis upa, da bo prepričal republikanske volivce z rezultati svojega vladanja. Prav sloves… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem