Slovenija arhiv novic 25.05.2023

V Sueškem prekopu nasedla tovorna ladja #video

SiolNET 25.05.2023
V Sueškem prekopu v Egiptu je danes zjutraj za kratek čas nasedla tovorna ladja, ki jim jo je kasneje uspelo izvleči z vlačilci, je sporočila pomorska agencija Leth. Ladja Xin Hai Tong 23, ki je plula pod zastavo Hongkonga, je nasedla blizu južnega… »

Vrtojbenci odločno: “Ostali smo sami, a dosegli bomo zaprtje baze”

Primorske 25.05.2023
“Izgleda da je ta asfaltna baza kapitalistična sveta krava. Štiri leta se borimo, zgodilo se ni nič, ljudje smo ostali sami. A šli bomo do konca,” je bil danes vodja Civilne iniciative Vrtojba Miloš Nemec odločen, da bodo dosegli zaprtje baze. V… »

Na Portugalskem končali preiskavo v primeru Madeleine McCann

Dnevnik 25.05.2023
Portugalski, nemški in britanski policisti so na območju akumulacijskega jezera na jugu Portugalske danes po treh dneh končali najnovejšo preiskavo v primeru leta 2007 izginule britanske deklice Madeleine McCann. Portugalska policija je sporočila, da… »

Aktivistke: "Rešila sem kraljevo ovco"

SiolNET 25.05.2023
Aktivisti za pravice živali so sporočili, da so s kmetije v lasti britanskega kralja Karla III. odnesli tri jagnjeta. S posestva Sandringham v Norfolku naj bi jih odpeljali na varen kraj, da bi jih s tem po njihovem prepričanju zavarovali pred zakolom… »

Na čelu Arhiva RS Bojana Cvelfarja zamenjal Andrej Nared

RTV Slovenija 25.05.2023
Vlada je s položaja direktorja Arhiva RS razrešila Bojana Cvelfarja in za v. d. imenovala Andreja Nareda. Cvelfar je namreč konec aprila ministrstvu za kulturo podal odstopno izjavo. Andrej Nared bo položaj zasedel s 1. junijem za največ šest… »

Slovenija odprla novo veleposlaništvo

SiolNET 25.05.2023
V etiopski prestolnici Adis Abeba je začelo delovati slovensko veleposlaništvo, ki ga bo do nadaljnjega vodila začasna odpravnica poslov Vesna Dolinšek, je danes sporočilo zunanje ministrstvo. Gre za drugo rezidenčno slovensko veleposlaništvo v… »

V Hitlerjevi rojstni hiši bodo usposabljali policiste

Primorske 25.05.2023
Rojstna hiša nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja v avstrijskem kraju Braunau am Inn na meji z Nemčijo bo postala kraj za usposabljanje policistov o človekovih pravicah. Rušitev ali postavitev spominskega muzeja namreč za strokovno komisijo ne… »

Opera Evgenij Onjegin: Čustvena čipka medsebojnih odnosov

Dnevnik 25.05.2023
V SNG Opera in balet Ljubljana je vse nared za zadnjo premiero v tej sezoni, veliko opero Evgenij Onjegin ruskega skladatelja Petra Iljiča Čajkovskega, ki so jo sicer načrtovali že v lanski sezoni, a je zaradi kovidnih razmer prišlo do zamika… »

Muzej voščenih lutk Madame Tussauds odslej še v Budimpešti

RTV Slovenija 25.05.2023
V madžarski prestolnici odpira vrata nov muzej voščenih lutk Madame Tussauds, v katerem bo na ogled 51 voščenih lutk madžarskih in mednarodnih zvezdnikov ter zgodovinskih osebnosti. V muzeju Madame Tussauds Budimpešta bo na ogled sedemnajst… »

Projekcija moči na Zvezdi Triglava

Zurnal24 25.05.2023
Na Gorenjskem poteka skupno mednarodno vojaško usposabljanje Zvezda Triglava 2023. Usposabljanje iz vojaških gorniških veščin 132. gorski polk 1. brigade Slovenske vojske organizira že osmo leto. Vaja, ki jo bodo danes predstavili na Bohinjski Beli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem