Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Gradbišče na Kozini ogroža varnost na avtocesti

Primorske 25.05.2023
Zaradi gradnje krožišča na Kozini ob dnevnih konicah nastajajo dolgi zastoji. Tudi danes je bilo tako. Popoldne so zastoji segali čez tri krožišča in vse do avtoceste, kjer se je na pasu za izvoz nabirala kolona vozil. KOZINA > O delih in zastojih… »

Čeprav velja za velikega romantika, tega vseeno ne namerava storiti

SiolNET 25.05.2023
Slavni 73-letni ameriški glasbenik Lionel Richie je pred kratkim praznoval deseto obletnico zveze z izbranko, Švicarko Liso Parigi. Razkril je, da se s 40 let mlajšo izbranko ne namerava poročiti in tako še tretjič stopiti pred oltar, pripravljen pa… »

Ko se Gabrova bori za tujerodne nutrije, volkovi iztrebljajo domorodne ovce

Nova 24TV 25.05.2023
Medtem ko Gabrova boža invazivne in kužne nutrije, volkovi v Beli krajini trgajo primerke izginjajoče avtohtone pasme ovac – belokranjske pramenke. (Foto: družbena omrežja) “V zadnjih 14-ih dneh je volk že drugič napadel naš trop belokranjskih… »

Na Pohorju nasprotujejo postavitvi 56 vetrnih elektrarn

Dnevnik 25.05.2023
Na občini Zreče in v družbi Unitur nasprotujejo načrtovani postavitvi vetrnih elektrarn na območju Zreškega Pohorja ter občin Mislinja in Slovenska Bistrica. Za ta projekt je ministrstvo za okolje in prostor pred štirimi leti objavilo pobudo za… »

Slovenski urad v času Janševe vlade vohljal za srbsko opozicijo

Necenzurirano 25.05.2023
Kako se je slovenski urad za preprečevanje pranja denarja na isti dan lotil treh tarč Aleksandra Vučića? In kaj je pri tem izrecno zahteval od bank? »Namigovanja so tako absurdna, da v normalnem demokratičnem okolju ne bi imela nikjer nikakršnega… »

Primc poziva na četrti shod za zaščito pitne vode: Sedaj je čas!

Nova 24TV 25.05.2023
Protest proti gradnji kanalizacijskega kanala C0. Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. (Foto: STA) “Sedaj je čas!, da zaščitimo našo pitno vodo! Pridite v PONEDELJEK, 29. 5., ob 14.30 pred lj. Mestno hišo! Množično pokažimo Jankoviču, da… »

SPD proti svoji volilni bazi

Delo 25.05.2023
Srednji (delavski) razred je tisti, ki bo, sodeč po doslej predlaganih reformah Scholzeve vlade, nosil največje finančno breme. V nadaljevanju preberite: Nemška socialdemokratska SPD je ta teden praznovala 160-letnico ustanovitve. Njeno vodstvo je… »

Felda in Sviz podpisala izjavo o usklajenosti glede predlogov sprememb pravilnikov o normativih in standardih

Dnevnik 25.05.2023
Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda in predsednica Sviza Marjana Kolar sta podpisala izjavo o usklajenosti glede predlogov sprememb pravilnikov, ki urejajo normative in standarde v predšolski vzgoji, osnovnošolskem in glasbenem… »

Praznovanje jubilejne Fit akademije 10 se začne, ko dosežeš svoj cilj

SiolNET 25.05.2023
Doseži svoje cilje s Fit Akademijo, ki je že več kot 50 tisoč osebam pomagala izboljšati življenje, spremeniti postavo in prehranske navade. Predpoletna različica Fit Akademije velja za eno izmed najbolj priljubljenih. To je namreč tista zadnja… »

Za vrtoglavo ceno prodali meč indijskega vladarja, ki so ga ubili Britanci #foto

SiolNET 25.05.2023
Na dražbi v Londonu so za 16,1 milijona evrov (14 milijonov funtov) prodali meč, ki so ga našli v spalnici indijskega vladarja Tipu Sultana. Kralja iz 18. stoletja, znanega po svoji poveljniški vlogi, so ubili Britanci. Meč je med drugim nosil tudi v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem