Arhiv novic 06.02.2024

Turški Baykar bo v Ukrajini postavil tovarno brezpilotnih letalnikov

RTV Slovenija 06.02.2024
Turško obrambno podjetje Baykar bo v bližini Kijeva postavilo tovarno, kjer bodo izdelovali svoja brezpilotna letala, s katerimi so ukrajinske sile na začetku vojne uničile številne ruske oklepnike, tanke in raketne sisteme. Izvršni direktor… »

Visok domači poraz Krke proti Studentskemu centru

Dnevnik 06.02.2024
Košarkarji Krke so v 19. krogu lige Aba doma prepričljivo izgubili s Studentskim centrom z 72:97 (16:27, 38:52, 57:77). Novomeščani so doživeli petnajsti poraz v sezoni, na lestvici lige Aba pa si delijo zadnje mesto z ekipo Bara, a imajo krkaši… »

V helikopterski nesreči umrl nekdanji predsednik Čila Pinera

Dnevnik 06.02.2024
V nesreči helikopterja je danes umrl nekdanji predsednik Čila Sebastian Pinera, so sporočili iz njegovega urada. 74-letni milijarder, ki je dvakrat predsedoval tej južnoameriški državi, je umrl v letovišču Lago Ranco na jugu države. »Z globoko… »

»Slovenija naj spomni Italijo, zakaj je morala skleniti mirovno pogodbo«

Mladina 06.02.2024
Zveza združenj borcev za vrednote NOB je predstavila listino, s katero predstavnike Slovenije poziva, naj od Rima zahtevajo konec manipulacij z zgodovino in priznanje italijanske agresije kot razloga za podpis mirovne pogodbe. V pričakovanju 10… »

Mesto, v katerem nikoli ne ugasnejo luči

Delo 06.02.2024
Postopno ugašanje neonskih reklam se spreminja v metaforo, polno zgodb o svetovnih zvezdah, ki ne prihajajo več v to mesto. V nadaljevanju preberite: Ko je Anastasia Tsang pred dvema letoma prikazala svoj režijski prvenec Luč nikoli ne ugasne, se je… »

Obvezen drugi tuji jezik in predmet računalništvo

Delo 06.02.2024
Delovna skupina predlaga 284 ukrepov, med dodatnimi urami pa ni športa. Delovna skupina za pripravo osnutka nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja (NPVI) za obdobje 2023–2033 v osnutku NVPI predlagajo več dodatnih predmetov v osnovni šoli. Na… »

»V zahodnem svetu so zelo modni ekscesi in pretiravanja«

Mladina 06.02.2024
IZJAVA DNEVA. "Nedvomno imamo danes opraviti z različnimi skrajnostmi, obstajajo družbe silnega pomanjkanja, pa takšne, ki so prenasičene in kljub temu radikalno nezadovoljne. V tako imenovanem razvitem zahodnem svetu so zelo modni ekscesi in… »

Hamas se je odzval na predlog o premirju. ZDA pravijo, da je dogovor "mogoč".

RTV Slovenija 06.02.2024
Palestinsko gibanje Hamas je odgovorilo na predlagano prekinitev ognja v Gazi, med katerim naj bi sprva izmenjali civilne ujetnike. ZDA in Katar so glede premirja optimistični. ZN medtem poroča o "ekstremnem trpljenju" v Gazi. Hamas je sporočil, da je… »

Ameriška kraljica pariške avantgarde

Delo 06.02.2024
3. februarja pred 150 leti se je rodila »ameriška ekscentričarka iz Pariza«, ki je postala »mati modernizma«. V nadaljevanju preberite: Leta 1903 se je Gertrude Stein preselila v Pariz, kjer je že živel njen starejši brat Michael, navdušeni… »

Brez elektrifikacije in brez ukrepov za ogrevanje ne bo šlo

Delo 06.02.2024
Takojšnji odzivi na predlog Evropske komisije za 90-odstotno zmanjšanje emisij do 2040 so mešani, večinoma pa skeptični. Evropska komisija predlaga pospešeno uvajanje obnovljivih virov energije, prenovo stavb in energijsko učinkovitost, pa tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem