Arhiv novic 06.02.2024

Vodja iger Tony Estanguet pod drobnogledom finančnikov zaradi plače

RTV Slovenija 06.02.2024
Francosko državno finančno tožilstvo zaradi načina izplačila plače preiskuje nekdanjega olimpijskega zmagovalca Tonyja Estangueta, ki je zdaj prvi mož organizacijskega komiteja olimpijskih iger, ki bodo med 25. julijem in 11. avgustom letos v… »

Študija / Stanje kitov in delfinov v Jadranu kljub pestrosti vrst slabše kot pred desetletji

Mladina 06.02.2024
Temu so botrovale različne grožnje, med drugim tudi obsežni poboji delfinov v 19. in 20. stoletju, so izsledke znanstvene študije povzeli v društvu Morigenos. Jadransko morje je eno od najbolj obremenjenih sredozemskih območij, stanje kitov in… »

Rubio podpisal za Barcelono do konca sezone

RTV Slovenija 06.02.2024
Španski organizator igre Ricky Rubio, ki je lani prekinil kariero v Ligi NBA zaradi psihičnih težav, je podpisal pogodbo z Barcelono do konca sezone. 33-letnik se je decembra z vodstvom Cleveland Cavaliersov dogovoril za odkup pogodbe, ki je veljala do… »

#foto Slovenska policija z novimi helikopterji med najmodernejše opremljenimi v regiji

Dnevnik 06.02.2024
Letalska policijska enota je danes na Brniku v uporabo slovesno prevzela nov večnamenski transportni helikopter tipa Agusta Westland AW 169. Gre za še tretji tovrstni helikopter, ki ga je slovenska policija dobila v zadnjih štirih letih. Tako sedaj… »

Tudi Ljubljana ima zvezdni opazovalnik

Delo 06.02.2024
Po naročilu kitajskega cesarja ga je izdelal Ferdinand Avguštin Hallerstein, jezuit, astronom, matematik, kartograf in diplomat. Na izteku Grudnovega nabrežja ob Šentjakobskem mostu v središču prestolnice so na dopoldanski slovesnosti odkrili… »

Hudo neurje v Kaliforniji terjalo več žrtev, padavine se nadaljujejo

Delo 06.02.2024
Do danes je v delih Los Angelesa padla količina dežja, ki bi jo sicer pričakovali v šestih mesecih. Močno neurje s hudimi nalivi, ki je konec prejšnjega tedna nastalo nad Tihim oceanom in doseglo Kalifornijo, je terjalo najmanj tri smrtne žrtve… »

Na Bolhi našli sliko Ivane Kobilce

Dnevnik 06.02.2024
Galerist Leon Pogelšek je v torek medijem na ogled postavil doslej neznani ženski akt slovenske slikarke Ivane Kobilce, ki bo šel že jutri, na kulturni dan, na dražbo in bo čez dan na ogled v Galeriji Kos v pasaži Nebotičnika v Ljubljani… »

Furs nadzira najemodajalce in opozarja: oddajanje nekaterih premičnin res ni obdavčeno, a pohištva ni med njimi

Finance.si 06.02.2024
Če ste računali na to, da boste plačali manj davka, če oddajate posebej stanovanje in posebej pohištvo in belo tehniko, ste se ušteli - Furs obdavči oboje, tak je zakon… »

Japonska ostala brez lepotne kraljice

Delo 06.02.2024
V Ukrajini rojena Karolina Šino se je opravičila in odpovedala kroni. Pred dvema tednoma so za miss Japonske 2024 okronali v Ukrajini rojeno Karolino Šino. 26-letna manekenka se je v Nagojo preselila z materjo, ko je bila stara pet let, takrat je… »

Nove kancone in Ibra na uvodu razprodanega Sanrema

RTV Slovenija 06.02.2024
V Sanremu se je začel vsakoletni izbor za najlepšo italijansko popevko, ki bo zastopala državo na majskem tekmovanju za pesem Evrovizije v Malmöju na Švedskem. Festival je razprodan. Za zmago se poteguje 30 izvajalcev. Med njimi je veliko povratnikov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem