Arhiv novic 06.02.2024

Napovedujejo spremembe, kurilne naprave bodo pod večjim nadzorom

Zurnal24 06.02.2024
Med 80.000 in 120.000 malih kurilnih naprav, ne izpolnjuje zahtev za neoporečno in varno obratovanje, približno 150.000 jih naj sploh ne bi bilo prijavljenih v evidenco. Ministrstvo napoveduje povečan nadzor. V evidenci EviDim je po pojasnilih… »

VIDEO: Na Primorskem tekom noči vlomili v kar tri župnišča

Regional 06.02.2024
Policisti policijske uprave (PU) Nova Gorica so danes zjutraj, 6. februarja, bili obveščeni o vlomih v tri župnišča na Severnem Primorskem, in sicer na območju novogoriških naselij Dornberk in Osek ter na območju idrijskega naselja Črni Vrh nad… »

Vzpon zdravil, ki topijo kilograme

Finance.si 06.02.2024
Po desetletjih dobičkonosnega čaščenja družbe prenajedanja se industrija obrača k nič manj donosnemu farmakološkemu zdravljenju debelosti. Kaj so nam povedali uporabniki?… »

»Imuniteta za Trumpa ne velja«

Mladina 06.02.2024
Prizivno sodišče zavrnilo zahtevo Trumpa po predsedniški imuniteti. Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump nima predsedniške imunitete in ga je mogoče kazensko preganjati v primeru zvezne obtožnice zaradi spodnašanja izida predsedniških volitev leta… »

Petrol postaja uradni sponzor hrvaške reprezentance

Zurnal24 06.02.2024
Petrol je postal uradni sponzor Hrvaške nogometne zveze. Skupina Petrol je sklenila triletno pogodbo o partnerskem sodelovanju s hrvaško krovno nogometno zvezo. S tem je Petrol postal uradni sponzor Hrvaške nogometne zveze (HNS), so danes sporočili iz… »

Odstopila je uprava MLM

Delo 06.02.2024
Slovenski državni holding si že dalj časa prizadeva poiskati strateškega kupca, a vsi poskusi prodaji so se doslej končali neuspešno. Predsednik uprave MLM Davor Šenija in član uprave Samo Iršič sta danes odstopila s položaja. Njuni pogodbi… »

Pri labodih v občini Markovci prvič letos potrdili visoko patogeno aviarno influenco

RTV Slovenija 06.02.2024
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je sporočila, da se je pri labodih grbcih v Sloveniji znova pojavila visoko patogena aviarna influenca. Potrdili so jo pri osmih labodih grbcih, najdenih v občini Markovci. Kot so sporočili z… »

Tomas Globočnik: Če bo Anamarija popravila streljanje, bo serijsko na stopničkah

Delo 06.02.2024
Pred začetkom biatlonskega SP je vodja reprezentance Tomas Globočnik v podkastu Delo Šport govoril o ciljih v Novem Mestu, Jakovu Faku in Anamariji Lampič. V češkem Novem Mestu se s tekmo mešanih štafet (17.20) začenja svetovno prvenstvo v… »

Novi Fordov dostavnik posel dviga na bolj osebno raven

Finance.si 06.02.2024
Test: ford transit custom furgon 2.0 TDCi L2H1 FWD 320 – srednji dostavnik nove dobe, ki ponuja predvsem boljšo vozniško in bivalno izkušnjo.… »

DZ o računalnikih zgolj po rednem postopku, ob opoziciji temu nasprotovali tudi v SD

Dnevnik 06.02.2024
DZ bo predlog novele zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, ki bi dala podlago za razdelitev 13.000 računalnikov, nakup katerih je bil povod za interpelacijo zoper ministrico Emilijo Stojmenovo Duh, obravnaval po rednem, ne skrajšanem postopku… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem