Arhiv novic 06.02.2024

Ukazi izraelske vojske za evakuacijo zajemajo dve tretjini območja Gaze

Mladina 06.02.2024
Izraelska vojska je med obsežno ofenzivo v Gazi doslej izdala številne ukaze o evakuaciji za različna območja. Ukazi o evakuacijah, ki jih je doslej izdala izraelska vojska, zajemajo 246 kvadratnih kilometrov oziroma dve tretjini ozemlja Gaze, je v… »

Policija ovadila 47-letno preprodajalko drog tudi zaradi zanemarjanja otroka

Delo 06.02.2024
V zanemarjenem stanovanju, polnem igel za vbrizgavanje drog, je živela z otrokom in pasjim mladičem. Iz Policijske uprave (PU) Celje so sporočili, da bodo zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter zanemarjanja… »

Za neslavni rekord Slovenije na evropskem sodišču krivi hrvaški ribiči

Delo 06.02.2024
Slovenija je na evropskem sodišču prva po številu pritožb na prebivalca. Kar 73 odstotkov vseh pritožb pa so vložili hrvaški ribiči. Proti Sloveniji je bilo lani na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP), kot smo že poročali, vloženih… »

Velika novost pri odvzemih vozniških dovoljenj

Zurnal24 06.02.2024
Strožja zakonodaja, več prekrškov, ki se bodo obravnavali kot hujši. Evropski parlament je danes potrdil, da bi odvzem vozniškega dovoljenja v eni od držav članic EU zaradi hudega prometnega prekrška veljal tudi v drugih članicah unije, so… »

Najboljša lexus in panda

Delo 06.02.2024
Pri zanesljivosti znamk na vrhu prestižna znamka, pri modelih najboljši poceni mali avto. Kar 30 tisoč odgovorov iz osmih držav, tudi Slovenije. Analiza zanesljivosti in zadovoljstva z avtomobili, ki so jo pripravile potrošniške organizacije, je… »

Inflacija se še naprej umirja: na letni ravni je bila 3,3-odstotna, na mesečni deflacija

RTV Slovenija 06.02.2024
Inflacija se umirja, na letni ravni je bila 3,3-odstotna, na mesečni ravni pa je bila - predvsem zaradi razprodaj oblačil in obutve - 0,6-odstotna deflacija, je sporočil statistični urad. Letna inflacija je bila januarja tako bistveno nižja kot pred… »

Rusija ustavila uvoz banan in rož

Mladina 06.02.2024
Rusija je ustavila uvoz banan in rož iz Ekvadorja. Kot razlog je navedla, da so v pošiljkah našli škodljivce, vendar je odločitev sprejela po tem, ko je Ekvador dosegel dogovor z ZDA, v okviru katerega bo Ukrajina dobila sovjetsko vojaško opremo… »

Bruselj za 90-odstotno zmanjšanje emisij do leta 2040

Dnevnik 06.02.2024
Evropska komisija priporoča 90-odstotno zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov do leta 2040 glede na leto 1990, je danes v Evropskem parlamentu dejal komisar za podnebno ukrepanje Wopke Hoekstra. S tem se, kot pravi, začenja razprava o vmesnem cilju… »

Sestanek ministrice s kmeti dal prve rešitve: izplačila bodo prejeli do 23. februarja

RTV Slovenija 06.02.2024
Kmetijska ministrica Mateja Čalušić je s kmeti na prvem skupnem sestanku že dorekla nekaj konkretnih rešitev. Neposredna izplačila bodo prejeli do 23. februarja, med drugim pa je pokazala razumevanje tudi za zaščito kmetijskih zemljišč… »

GH Holding je premagal Strabag in dobil 40-milijonski posel v Varaždinu

Finance.si 06.02.2024
Po dokončani čistilni napravi v Osijeku, ki je največja v regiji, bodo zgradili še centralno čistilno napravo z bioplinarno v Varaždinu GH Holding je zmagal na javnem razpisu za gradnjo centralne čistilne naprave za čiščenje komunalnih odpadnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem