Arhiv novic 06.02.2024

Štern v sprintu do polfinala, Gros za stotinko obstal v četrtfinalu

RTV Slovenija 06.02.2024
Drugi dan mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici so se medalje delile mlajšim članicam in članom v sprintu. Za slovenski izid dneva je s polfinalom poskrbel Nejc Štern, ki je osvojil končno deveto mesto. V drugi… »

"Le s protestom se lahko iztečejo dolga osemdeseta in začne končno nastajati kultura prihodnosti"

RTV Slovenija 06.02.2024
Sindikalna konfederacija Glosa - ZASUK v poslanici ob slovenskem kulturnem prazniku izpostavlja nepravičnosti v kulturi, prekarnost, razredni prepad in se zavzema za drugačno kulturo prihodnosti. Celotna poslanica Kdaj bo že konec vaših osemdesetih… »

V racijah zoper albansko mamilarsko tolpo po Evropi 59 aretacij

Dnevnik 06.02.2024
Albanska, italijanska, nemška, španska in britanska policija je ob podpori Europola in Eurojusta v ponedeljek in danes izvedla več racij proti pretežno albanski mamilarski tolpi. Skupno so policisti aretirali 59 domnevnih članov tolpe in s tem zadali… »

PRIMORSKA, POZOR: Tudi tokrat izstopamo po vremenu, a ne v dobrem smislu

Regional 06.02.2024
Ponoči bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, drugod bo precej jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V sredo bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo… »

Umrla je najstarejša ženska na svetu

Zurnal24 06.02.2024
Prejšnjo rekorderko je preživela za tri leta. V starosti 126 let je umrla najstarejša ženska v Iranu, Masoumeh Sanei Toroghi, danes poročajo iranski mediji. Iranka je s tem za tri leta preživela uradno najstarejšo žensko na svetu, Francozinjo… »

Spor dveh skupin turistov se je za 29-letnika končal z odgriznjeno konico nosu

Necenzurirano 06.02.2024
V eni od restavracij v vasici St. Anton am Arlberg na avstrijskem Tirolskem je v nedeljo zvečer zavrelo med dvema skupinama britanskih turistov ... Spor med dvema britanskima skupinama dopustnikov na avstrijskem Tirolskem se je za enega od vpletenih… »

V Novi Sloveniji odeti v črnino; v 41. letu umrla vidna članica stranke

Necenzurirano 06.02.2024
V 41. letu starosti je umrla dr. Marija Rogar, predsednica razsodišča NSi, med leti 2018 in 2020 pa je bila tudi podpredsednica NSi, so sporočili iz stranke. Kot še navajajo, je bila dr. Marija Rogar med leti 2014 – 2022 članica Izvršilnega odbora… »

Slabe napovedi za nemško gospodarstvo, ki mu grozi recesija

RTV Slovenija 06.02.2024
Medtem ko Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za letos napoveduje 2,9-odstotno svetovno gospodarsko rast, pa naj bi Nemčija imela rast v višini zgolj 0,3 odstotka. V največjem evropskem gospodarstvu v prvem četrtletju pričakujejo… »

Šoštanjsko jezero obiskala gostja, ki se oglasi zelo redko

Delo 06.02.2024
Od leta 1950 je po podatkih Doppsa to šele četrti podatek o pojavu belolične goske iz divje populacije. Na Šoštanjskem oziroma Družmirskem jezeru so imeli te dni izjemno pomemben in reden obisk. Oglasila se je belolična goska (Branta leucopsis)… »

Zdravnik enega največjih Tadejevih in Primoževih rivalov na zatožno klop

Zurnal24 06.02.2024
Septembra se bo začelo sojenje zdravniku Naira Quintane zaradi dopinga. Nekdanjemu zdravniku Naira Quintane bodo septembra začeli soditi v Marseillu, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP. Fredy Alexander Gonzales Torres je osumljen, da je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem