Arhiv novic 07.02.2024

Video in foto: Po vsej Ukrajini so se oglasile sirene, nato so se zaslišale eksplozije

Necenzurirano 07.02.2024
Rusija je danes zjutraj izvedla nov obsežen raketni napad na tarče po Ukrajini. O eksplozijah poročajo iz Kijeva, Harkova in Nikolajeva. Ob približno 6. uri zjutraj so se po vsej Ukrajini oglasile sirene, ki opozarjajo na zračne napade, ukrajinske… »

SPET ZELO ONESNAŽEN ZRAK: Na vrhu lestvice Koper in Nova Gorica

Regional 07.02.2024
Onesnaženost zraka v zahodni Sloveniji v teh dneh znova dosega rekordne ravni. Merilne postaje v Kopru in Novi Gorici so včeraj zabeležile najvišjo koncentracijo prašnih delcev PM 10, ki so občutno presegali dnevno mejno vrednost 50 mikrogramov na… »

#video Mama morilca odgovorna za sinova dejanja

Dnevnik 07.02.2024
So tudi starši (so)odgovorni za zločine svojih otrok? To je bilo ključno vprašanje na sojenju Američanki, katere sin je v strelskem pokolu na šoli ubil štiri dijake, še sedem pa jih ranil. Ameriška javnost je bila ob vprašanju razklana, porota… »

Kako pomagajo Tačke pomagačke?

Delo 07.02.2024
Odgovarja Dušanka Prelc Premate, predsednica društva Tačke pomagačke. Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke opravlja terapevtsko delo v več kot sto ustanovah po Sloveniji, v katerih? Ustanove lahko v grobem razdelimo na… »

V SOBOTO V KOPER PRIHAJA CIRKUŠKA POVORKA: Pester program za otroke, rajanje z glasbeno skupino in pustna tržnica

Regional 07.02.2024
Le še nekaj dni nas loči do najbolj veselega in zabavnega dogodka v Kopru. Na pustno soboto, 10. februarja, bo v mestu že tradicionalno potekala 14. Istrska pustna povorka. Obeta se pester program za otroke, rajanje z glasbeno skupino in pustna… »

Majdičev mlin zdaj še bolj načenja živce Kranjčanom

Zurnal24 07.02.2024
Kranjska sramota Majdičev mlin je postala tako nevarna za mimoidoče, da je morala občina zapreti cesto, kar povzroča številne težave stanovalcem. Pozivi lastnikom Majdičevega mlina, naj že končno nekaj ukrenejo. Zaradi varnosti mimoidočih je… »

Prevc v Planici osvojil več kot tisoč točk

RTV Slovenija 07.02.2024
Peter Prevc bo bogato kariero končal čez nekaj tednov v Planici, kar je tudi simbolično. Gre namreč za kraj, kjer je kar desetkrat skočil na zmagovalni oder in zbral več kot tisoč točk za svetovni pokal. Na portalu Športni SOS po novici o… »

Imamo nov primer korupcije in klientelizma, ki se ga poslužuje aktualna vlada?

Savinjsko Šalaške 07.02.2024
V zadnjih dneh je preko medijev prišla v javnost informacija, da je Ministrstvu za digitalno preobrazbo v 39 prenosnih računalnikov operacijske sisteme nameščalo kar državno podjetje GEN-I, torej podjetje, ki ga je pred vstopom v politiko vodil… »

Prvi milijoni že na računu sklada, med donatorji Krka, NLB, Gen energija ...

Delo 07.02.2024
Denar na podračunu sklada za obnovo bo po zakonu upravljalo ministrstvo za finance. V nadaljevanju preberite: V teh dneh bo vendarle zaživel poseben proračunski sklad, ki ga je vlada predvidela z interventnim zakonom za financiranje izvajanja ukrepov… »

Manjše banke v ZDA na udaru krize poslovnih nepremičnin

RTV Slovenija 07.02.2024
Skoraj leto dni po propadu treh ameriških bank, ki so resno zamajale finančni sistem, se Wall Street spet ubada s podobnimi bolniki, pri čemer jedro težav tokrat izhaja iz nepremičninskega sektorja. Kar 20 bilijonov dolarjev (20 tisoč milijard)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem