Arhiv novic 07.02.2024

Zagorelo na gozdnatem pobočju nad Jesenicami, gasilci požar že omejili

RTV Slovenija 07.02.2024
Okoli 6. ure je zagorelo na gozdnem pobočju nad Jesenicam, približno sto metrov nad mestom, širil pa se je po pobočju navzgor, tako da hiše niso bile ogrožene. Jeseniškim poklicnim in prostovoljnim gasilcem je požar že uspelo omejiti. Kot je za… »

Sharon van Rouwendal osvojila še eno zlato

RTV Slovenija 07.02.2024
Nizozemka Sharon van Rouwendal, olimpijska prvakinja izpred osmih let v Riu, je na svetovnem prvenstvu v Dohi zlati kolajni s tekme na 10 km dodala še zlato na polkrajši razdalji v daljinskem plavanju. V primerjavi z 10-kilometrsko tekmo sta se na pet… »

Mafija izsiljuje Gattusa, sestri dvakrat zažgali avto

Zurnal24 07.02.2024
Nekdanji zvezdnik italijanske reprezentance se sooča z velikimi težavami. Kalabrijska mafija, znana kot 'Ndrangheta, izsiljuje Gennara Gattusa in njegovo družino, poroča italijanski Il Fatto Quotidiano. Omenjeni medij navaja, da sta želela pripadnika… »

Skoraj polovica mladih Hrvatov uživa večje količine alkohola

Mladina 07.02.2024
Visok delež ima tudi Slovenija, na samem vrhu pa je Danska. Skoraj polovica Hrvatov, starih od 15 do 16 let, je v minulem mesecu vsaj enkrat užila večjo količino alkohola, je pokazala nova raziskava. S tem se je Hrvaška uvrstila med pet držav z… »

Piriformis sindrom

Domžalec 07.02.2024
Za piriformis sindrom je značilno, da mišica piriformis stisne ali draži ishiadični živec. Piriformis je majhna mišica globoko v predelu zadnjice, ishiadični živec pa je velik in poteka po zadnji strani noge. Ko se piriformis krči ali je… »

Britanski kirurg ima za princeso Kate slabe novice

Zurnal24 07.02.2024
Tako zahtevni so abdominalni posegi in tako dolgo traja okrevanje. Medtem ko je kralj Karel III. javnost obvestil o razlogu za operacijo, med katero so odkrili, da ima monarh raka, se o razlogu za Katino abdominalno operacijo še vedno ugiba. Dvor je v… »

Na BIC-u Ljubljana pripravili najboljša krofa Slovenije

RTV Slovenija 07.02.2024
Četrto leto zapored so iskali najboljše krofe v Sloveniji. V obeh kategorijah, klasični in inovativni krof, sta se najbolje odrezali Lea Sterle in Stela Špoljar, slaščičarki na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana. Za klasični krof z… »

Zagreb ima transparenten vpogled v porabo mestnega proračuna

Mladina 07.02.2024
Hrvaška prestolnica je postala največji javni sistem v državi s tako visoko preglednostjo finančnih transakcij. Mesto Zagreb je zagnalo spletno platformo, ki omogoča popolnoma transparenten vpogled v porabo mestnega proračuna. Platforma je dostopna… »

Leto Rudolfa Maistra: "Opomnik, da so se nekateri borili za to, da danes govorimo svoj jezik"

RTV Slovenija 07.02.2024
"Leto generala Maistra je tudi opomnik, da so se nekateri borili za to, da lahko mi danes govorimo svoj jezik in poslušamo slovensko poezijo," je na dogodku, s katerim so začeli praznovanje leta Rudolfa Maistra, dejal minister za obrambo Marjan Šarec… »

Nezadovoljni zaradi plač / Tožilci in sodniki nadaljujejo s stavko

Mladina 07.02.2024
Stopnjevanje stavkovnih aktivnosti. Tožilci, nezadovoljni, ker vlada do danes ni uresničila ustavne odločbe glede sodniških plač, so danes sprejeli odločitev o nadaljevanju stavke. Protestne shode v sredo na vseh sodiščih nadaljujejo tudi sodniki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem