Arhiv novic 07.02.2024

Potrebe po zanesljivem in dostopnem viru informacij

Dnevnik 07.02.2024
V sklopu sejma Alpe-Adria, ki je minuli konec tedna potekal na Gospodarskem razstavišču, smo prisluhnili srečanju, ki so ga poimenovali Izzivi turizma na področju varnosti v gorah. Predstavniki ključnih institucij so predstavili trende in svoj pogled… »

Komisija popustila, pesticidi bodo

Dnevnik 07.02.2024
Popuščanje evropske komisije kmetom, ki so nastopili proti omejitvi rabe pesticidov, postavlja pod vprašaj tudi zeleni dogovor Unije. Včerajšnji predlog komisije, da se izpusti toplogrednih plinov v EU do leta 2040 zmanjšajo za 90 odstotkov, se tako… »

Ministrica za transparentnost

Dnevnik 07.02.2024
Ministrstvo za digitalno preobrazbo je včeraj sredi dneva na družbenih omrežjih objavilo naslednje sporočilo za javnost, opremljeno s fotografijo v kričeče rdeče oblečene resorne ministrice z gostjo: »Prvo bilateralno srečanje z ministrico za… »

Priključeni na wi-fi

Dnevnik 07.02.2024
Ljudje smo si enaki. Ljudje smo si različni. Izjavi držita. A sta si tudi nasprotujoči. Sta lahko izjavi sočasno nasprotujoči si in tako ena kot druga pravilni? Poskusimo razvozlati uganko. Kdo pravzaprav smo? Smo, kar smo, zaradi genov ali zaradi… »

Neenotnost mednarodne skupnosti

Dnevnik 07.02.2024
Zakaj mednarodna skupnost dovoljuje Judom, da ignorirajo pobudo generalnega sekretarja OZN, ki govori o miru v Palestini? Odgovor je v neenotnosti mednarodne skupnosti. Ko so Angleži odhajali z Arabskega polotoka, so leta 1948 podarili Judom velik del… »

Nacionalni program vzgoje in izobraževanja 2023–2033: Za bralno pismenost in spodbudno učno okolje

Dnevnik 07.02.2024
Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje so včeraj predstavili osnutek nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja za obdobje 2023–2033. Osnutek programa je pripravila strokovna delovna skupina, največ poudarka pa so namenili bralni pismenosti… »

Protestni shod sodnikov: Nizka pričakovanja pred sestankom z ministrico

Dnevnik 07.02.2024
Sodniki, ki bodo danes izvedli protestni shod, in tožilci, ki odločajo o nadaljevanju stavke, se bodo sestali s pravosodno ministrico v odstopu. Ker jih je vlada do zdaj ignorirala, so pričakovanja nizka, zato se pospešeno pripravljajo na vložitev… »

Generalni sekretarji strank: Kadrovanje in vpletanje brez nadzora in prevzemanja odgovornosti

Dnevnik 07.02.2024
Z odstopom generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta in sprejetim odstopom pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan je afera Sodna stavba dobila svoj politični epilog, a je hkrati znova odprla vprašanja o mejah vplivanja generalnih sekretarjev. Kdo… »

Nepreslišano: Bojan Ivanc, glavni ekonomist gospodarske zbornice (GZS)

Dnevnik 07.02.2024
Če poskušamo v analizi cen pogledati povprečno šestmesečno spremembo potrošniških cen brez učinka cen energentov, hrane, alkohola in tobaka (ti skupaj predstavljajo 30 odstotkov košarice), bi verjetno pričakovali višjo dinamiko cen kot v… »

Optimistična vizija z mnogimi vprašaji

Dnevnik 07.02.2024
Včeraj predstavljeni osnutek nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 je ambiciozen dokument. Zasnovala ga je impresivna množica strokovnjakov, ki so detektirali ključne probleme v vzgoji in izobraževanju – od grozečega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem