Slovenija arhiv novic 07.02.2024

"Za vas igra, za Taylor Swift pa vprašanje življenja ali smrti"

RTV Slovenija 07.02.2024
Odvetniki Taylor Swift so študentu, ki spremlja pot pevkinega letala in ga deli na družbenih omrežjih, zapretili s tožbo. Nekateri oboževalci ameriške zvezdnice menijo, da je to nepotrebno. Odvetniška ekipa Taylor Swift je Jacku Sweeneyju… »

KULTURNI PRAZNIK V AVDITORIJU S KLEMNOM SLAKONJO: Vabilo piranske občine

Regional 07.02.2024
Občina Piran v okviru praznovanja slovenskega kulturnega praznika vabi občanke in občane na slovesno prireditev s podelitvijo Tartinijevega priznanja. Program bo vodil izjemni in vsestranski umetnik Klemen Slakonja, ki že dolga leta s svojim talentom… »

Nedeljski dnevnik: Lažni električarji dolgih prstov

Dnevnik 07.02.2024
Na dvorišču domače hiše je k 84-letni Pirančanki pristopil neznani moški. Predstavil se je kot delavec, ki mora nekaj popraviti, in želel vstopiti v hišo. Ženska je spregledala njegovo namero in mu je odvrnila, da pri njej vse deluje, kot mora… »

VEČKRATNA VLOMILCA V PRIPOR: Iz hiš kradla gotovino, orožje in strelivo

Regional 07.02.2024
Policisti so ta teden odvzeli prostost 25- in 26-letniku z območja Kočevja, ki sta s pomočjo še dveh sostorilcev od novembra vsaj štirikrat vlomila v objekte na območju Kočevja. Ukradla sta več gotovine, orožja in streliva, nakita in drugih… »

Krofi, ocvirkovke in potica iz čebule in orehov

Dnevnik 07.02.2024
Beseda pust, ki jo je poznal že Trubar, je verjetno nastala iz mesopust, to je iz besed meso in postiti se ali iz meso in pustiti, kar bi bil dobeseden prevod iz italijanskega izraza carnelevale v pomenu opusti meso. Iz italijanskega carnelevale je… »

Noro, koliko glob so napisali policisti v enem samem dnevu

Zurnal24 07.02.2024
Policisti v akcijo na slovenskih avtocestah. Noro, koliko kazni so napisali v enem samem dnevu. "Policistov je v nedeljo na slovenskih avtocestah in hitrih cestah mrgolelo," nam je sporočil bralec, ki je bil v šoku, saj jih toliko naenkrat še nikoli ni… »

Ameriški novinar napovedal intervju s Putinom

Mladina 07.02.2024
Tucker Carlson, nekdanji obraz televizijske mreže Fox News, je sporočil, da je bil v Moskvi, da bi opravil pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Ameriški konservativni televizijski komentator in novinar Tucker Carlson, nekdanji obraz… »

Kdo je Klemen Žibert

Dnevnik 07.02.2024
Generalni sekretar SD Klemen Žibert, ki je včeraj nepreklicno odstopil s te funkcije, je veljal za dobrega poslovneža z razvejano mrežo poznanstev. Na položaju v primerjavi s predhodniki z dolgoletnim stažem ni zdržal niti dve leti. »Klemna… »

Žibert na sestanku z Brecljem: o blatenju stranke in o vplivih na OI

Delo 07.02.2024
Prvi mož Strateškega sveta za zdravstvo v odkrito sovražnem odnosu do SD. Pri tej stranki je zaman iskal rešitev za razmere na Onkološkem inštitutu. V nadaljevanju preberite: Stranka SD ima poleg fronte z nakupom sodne stavbe že dlje časa odprto… »

Borzak v Prvi vrsti

RTV Slovenija 07.02.2024
Zasedba Borzak, ki združuje glasbene zamisli Bora Zakonjška, v ospredje postavlja improvizacijo in prepleta različne glasbene sloge, predvsem fusion jazz in rock. Blizu so ji tudi kubanski ritmi in balkanski melos. Vodja zasedbe, kitarist in bobnar Bor… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem