Slovenija arhiv novic 09.02.2024

S prodajo mamil bi zaslužili 650 tisoč evrov

Dnevnik 09.02.2024
Med aretiranimi zaradi domnevne preprodaje drog sta poleg starega znanca slovenskih in tujih sodišč Kristjana Kamenika tudi osnovnošolska učiteljica in nekdanji predsednik nogometnega kluba, enega izmed dobaviteljev pa policisti še iščejo. Šest… »

Nepreslišano: Jernej Damjan, nekdanji skakalec, komentator na Eurosportu

Dnevnik 09.02.2024
Poglejmo primera Luka Dončića in Tine Maze. Če gledamo samo z vidika golih rezultatov, je bila Tina Maze svetlobna leta spredaj, če pa gledamo prepoznavnost v svetu, je svetlobna leta spredaj Dončić. Zakaj? Ker je košarka seveda bistveno bolj… »

Se bo po pritiskih na zaposlene Ljubljana odpovedala zamisli o megavrtcu?

Mladina 09.02.2024
Kazanje megamoči. Skoraj dve desetletji minevata, odkar je slovensko šolstvo vodil minister Milan Zver, ki je samovoljno, brez soglasja pedagoške stroke, pogosto celo brez njene vednosti, pripravljal ukrepe, za katere ni imel strokovnih utemeljitev in… »

Komentar / En mesec stavke

Mladina 09.02.2024
Zdravniška stavka je odraz stiske, pa tudi prevzetnosti zdravnikov, hkrati postopoma razkriva blasfemičnost sedanjega zdravstvenega sistema. Zdravniška stavka sredi februarja 2024 traja že mesec dni in vse bolj spominja na Šijanove maratonce, ki… »

Komentar / Pogojno koristna

Mladina 09.02.2024
Afera sodna palača. Nakup sodne podrtije je doslej največja afera te koalicije. Škoda je materialna (nekaj proč vrženih milijonov) in politična – še zmanjšano zaupanje v oblast, posredno pa točke za Janšo. Pogojno pa je afera tudi koristna.… »

Komentar / Nove čarovnice

Mladina 09.02.2024
Pride čas, ko je treba preseči ozkost naroda, ne biti samo Nemec, Izraelec, Hrvat … . Takrat lahko zavzameš moralno držo, da otrok ne bi smel nihče pobijati. In stopiš na stran bodisi Palestine danes bodisi Bosne včeraj ali Judov pred 80 leti… »

Pisateljici so zaradi načelne drže odpovedali gostovanje v Avstriji

Mladina 09.02.2024
Zaradi načelnosti. Mlada pisateljica Lana Bastašić, ki se je rodila v Zagrebu, a je večino življenja preživela v Banjaluki, je za literarni prvenec Ujemi zajca prejela nagrado Evropske unije za literaturo 2020. S knjigo se je odpravila po svetu… »

Mentov plonklistek

Mladina 09.02.2024
Mladinin vodnik po desetem Mentu, enem najpomembnejših in največjih predstavitvenih glasbenih festivalov v srednji in Vzhodni Evropi. Zdi se, kot bi bilo včeraj: pred skoraj desetletjem je festival Ment uzurpiral tako rekoč celotno klubsko krajino v… »

Vstaja demokratov

Mladina 09.02.2024
V Nemčiji je na ulice odšlo več kot milijon ljudi, da bi domovino ubranili pred Alternativo za Nemčijo. Lahko novo protestno gibanje ustavi vzpon skrajne desnice? Freising, torek, 23. januarja, zvečer. Na Marijinem trgu v starem delu mesta se je… »

Krčenje

Mladina 09.02.2024
Odpuščanja v tehnoloških korporacijah. Ko so analitiki ameriške velebanke Goldman Sachs ob vzponu ChatGPT napovedali, da bo umetna inteligenca nadomestila 300 milijonov zaposlenih, se niso šalili. Odpuščanje je zajelo tehnološko panogo v ZDA, kar… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem