Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Biden: Z mojim spominom je vse v redu

Dnevnik 09.02.2024
Poročilo posebnega tožilca Roberta Hura o preiskavi zaupnih dokumentov, ki jih je predsednik Joe Biden odnesel iz Bele hiše, ko je končal mandat podpredsednika, ugotavlja, da je Biden namerno zadržal in razkril nekaj dokumentov, a ne priporoča… »

Velika prevlada mladih Slovenk in novo zlato v Planici

RTV Slovenija 09.02.2024
Slovenske skakalke so na mladinskem svetovnem prvenstvu zanesljivo premagale vso konkurenco. Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj in Tina Erzar so ves čas vodile, prednost pred drugouvrščeno Japonsko je na koncu znašala 114,6 točke. Že pred… »

IZ SUMLJIVEGA AVTA IZSTOPILI ŠTIRJE: Voznik taksija Egipčane prepeljal iz notranjosti države do Šempetra pri Gorici

Regional 09.02.2024
Novogoriški policisti so včeraj, 8. februarja, popoldne obravnavali primer nezakonitih migracij. Med rednim nadzorom cestnega prometa na območju Šempetra pri Gorici so opazili sumljiv avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe, voznik avtomobila… »

Pred informativnimi dnevi: koliko zaslužijo najbolje plačani poklici

Finance.si 09.02.2024
Bolje izobraženi so leta 2008 prejeli 93 odstotkov višjo plačo kot srednješolsko izobraženi, zdaj pa je razlika zgolj še dobrih 58 odstotkov… »

Messi del zarot iz tujine

Delo 09.02.2024
Kitajski mediji napadli argentinskega nogometnega asa. Neigranje argentinskega nogometnega zvezdnika Lionela Messija na prijateljski tekmi v Hongkongu njegovega Inter Miamija proti enajsterici Hongkonga še naprej jezi kitajsko javnost. Kitajski tabloidi… »

Pred nami deževen in topel konec tedna

Dnevnik 09.02.2024
Danes bo večinoma oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 15 stopinj Celzija. V soboto bo oblačno z občasnim dežjem, več… »

Olimpijsko progo poimenovali po Juretu Franku

Delo 09.02.2024
Franko je na odprtju iger 8. februarja 1984 nosil jugoslovansko zastavo in v veleslalomu osvojil srebrno medaljo. Ob 40. obletnici zimskih olimpijskih iger v Sarajevu so veleslalomsko progo na Bjelašnici poimenovali po nekdanjem slovenskem alpskem… »

Ob močnem decembrskem padcu industrijska proizvodnja lani nazadovala za 5,3 odstotka

RTV Slovenija 09.02.2024
Industrijska proizvodnja je lani nazadovala za 5,3 odstotka, je objavil statistični urad. K temu je po nekoliko ugodnejših jesenskih gibanjih prispeval močan decembrski padec. Proizvodnja je lani nazadovala po vseh glavnih skupinah dejavnosti. V… »

KO SE JE ZBUDIL, JE BILO ŽE PREPOZNO: Okradli so ga za več kot 50.000 evrov, PU Koper prosi za pomoč

Regional 09.02.2024
Policisti so včeraj ob 22.50 dobili prijavo velike tatvine iz tovornega vozila s priklopnikom pri Postojni. Voznik, 54-letni državljan Romunije, je parkiral vozilo za počitek. Medtem ko je spal, so mu iz tovornega dela ukradli večjo količino aparatov… »

Risi tudi drugič osvojili plen

Delo 09.02.2024
Po zmagi v Bolzanu slovenski hokejisti boljši od italijanskih tudi na pripravljalni tekmi v Val Gardeni. V kazenskih strelih odločil Ograjenškov gol. Po četrtkovi gladki zmagi proti italijanski reprezentanci v Bolzanu s 5:1 so bili tudi na drugi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem