Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Aktivisti zasedli madžarski konzulat v Benetkah in zahtevali izpustitev Italijanke

RTV Slovenija 09.02.2024
Levičarski aktivisti so danes zasedli madžarski konzulat v Benetkah in zahtevali izpustitev Italijanke Ilarie Salis, ki ji na Madžarskem grozi do 24 let zapora zaradi domnevnega napada na neonaciste. Približno 30 članov levičarske Rivolte je… »

Največji vseh časov udaril: "Zame to sploh ne bo pravo prvenstvo"

Zurnal24 09.02.2024
Norveški biatlonski velikan ni zagovornik prepovedi uporabe fluora pri pripravi smuči v zimskih športih, saj se je s tem še povečal razkorak med najmočnejšimi reprezentancami in zasledovalci. Velikan svetovnega biatlona Norvežan Ole Einar… »

Semenya v javnem iskanju finančnih sredstev za pravni boj

RTV Slovenija 09.02.2024
Dvojna olimpijska prvakinja v atletiki Caster Semenya je zaprosila za pomoč pri financiranju njene pravne bitke proti predpisom, ki zahtevajo, da morajo športnice z visoko ravnjo testosterona jemati zdravila. "Primanjkuje nam sredstev. Pomagalo mi bo… »

Kobe Bryant se je vrnil z dvignjeno desnico

Delo 09.02.2024
Pred areno Crypto.com v Los Angelesu so odkrili kip legendarnega ameriškega košarkarja in nekdanjega zvezdnika Los Angeles Lakers v ligi NBA. Pred košarkarsko areno Crypto.com v Los Angelesu, nekdanjo dvorano Staples Center, je na prostoru Star Plaza… »

Ozempic: novi sveti gral na tehtnici

Finance.si 09.02.2024
Pretirano bi bilo reči, da to in podobna zdravila za predebelega človeka in njegovo zdravje v vsakem primeru pomenijo odrešitev, sploh pa ne oprostitve osebne odgovornosti ob prehranjevanju.… »

Slovenija najprej doma proti Avstriji, nato bo gostila Kazahstan

RTV Slovenija 09.02.2024
Po četrtkovem žrebu nogometne Lige narodov je Evropska nogometna zveza Uefa razkrila tudi spored tekmovanja. Slovenija se bo za začetek skupine B3 v drugem rangu pomerila z Avstrijo doma. Dvoboj bo na sporedu 6. septembra ob 20.45. V prvem krogu bo še… »

Prepoznavni domači in tuji filozofi pretresajo vprašanje nasilja in interpretacije

RTV Slovenija 09.02.2024
V Ljubljani se odvija tretja mednarodna konferenca Slovenskega filozofskega društva in javni posvet z naslovom Nasilje in interpretacija, na katerem sodeluje več prepoznavnih humanistk, humanistov, družboslovk in družboslovcev. Konferenco in javni… »

Matjaž Brojan: Sokoli in Orli na Domžalskem

Domžalec 09.02.2024
Ob koncu lanskega leta je v založbi Kulturnega doma Franca Bernika Domžale in s finančno pomočjo Občine Domžale, izšla nova knjiga, v kateri častni občan Domžal, novinar in publicist Matjaž Brojan predstavlja doslej manj znano delovanje dveh… »

Zakaj uporabljati pravilno slovenščino? #Ajdapiše

Domžalec 09.02.2024
Razmislek o maternem jeziku ob kulturnem prazniku – kaj nam pomeni? Predvsem pa: kaj pomeni poslušalcu ali bralcu naših besed? Vsako leto znova, ko se bliža 8. februar, slišim, kako neverjetno (v slabem pomenu) je, da praznujemo smrt Prešerna in ne… »

Izjava 'prve' medicinske sestre na noge spravila zdravnike

Delo 09.02.2024
Vodstvo zdravniške zbornice in Fidesa nad ravnanje Monike Ažman. Očitajo ji spodkopavanje ugleda; Ažmanova se je zdravnikom opravičila. V nadaljevanju preberite: Prva dama Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem