Slovenija arhiv novic 10.02.2024

Kos zmagal, toliko prvih mest je že osvojila Slovenija

Zurnal24 10.02.2024
Kos v Lake Placidu Sloveniji priskakal 114. zmago v pokalu. Smučarski skakalec Lovro Kos je z današnjo zmago v Lake Placidu dosegel svojo prvo in 114. slovensko prvo mesto na tekmah svetovnega pokala. Skakalci imajo skupno sedaj 92 zmag, od tega 79… »

Gut-Behrami po epski zmagi nova vodilna v skupnem seštevku

Zurnal24 10.02.2024
Švicarka Lara Gut-Behrami je z devetega mesta po prvi vožnji prišla do zmage na veleslalomu v Soldeuu. Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Soldeuu. Deveta po prvi vožnji se je v finalu pognala na vrh razpredelnice… »

ZDRAVNIKI OGORČENI: Bo morala "prva medicinska sestra" zaradi svojih izjav odstopiti?

Regional 10.02.2024
Izjava predsednice zbornice zdravstvene in babiške nege Monike Ažman o "netimskih" študentih medicine razburja zdravnike. V sindikatu zdravnikov družinske medicine in zdravniški zbornici so ogorčeni, v slednji pričakujejo tudi opravičilo in njen… »

INTERPELACIJO VLADE PODPIRA SKORAJ POLOVICA: Kaj so razlogi?

Regional 10.02.2024
Da je interpelacija vlade Roberta Goloba upravičena, meni 44,3 odstotka vprašanih v anketi, ki jo je za časnik Delo izvedla Mediana. Takšno mnenje deli tudi 32 odstotkov podpornikov SD. Napoved interpelacije celotne vlade medtem kot neupravičeno vidi… »

Berlin in Riad svarita pred humanitarno katastrofo v Rafi

Delo 10.02.2024
Pred vojno je v Rafi živelo približno 200.000 ljudi, od začetka izraelske ofenzive v Gazi pa je tam zatočišče našlo več kot milijon Palestincev. Izraelska vojska je danes okrepila napade na Rafo na skrajnem jugu Gaze, kamor se je v zadnjih mesecih… »

V prometni nesreči umrl hrvaški olimpijec

Zurnal24 10.02.2024
V hudi prometni nesreči v predoru na Reki sta sinoči umrli dve osebi. Ena od njiju je bil Antonio Rački. V reškem predoru Pećine sta v petek okoli 21.40 trčila osebno in tovorno vozilo. Nesreča se je zgodila, ko je 19-letni voznik avta znamke MINI… »

Novost pri volitvah, z volilno pravico zdaj tudi te osebe

Zurnal24 10.02.2024
Volilno pravico imajo od danes tudi osebe pod skrbništvom. Veljati je začela novela zakona o volitvah v DZ, ki pravico voliti in biti voljen omogoča polnoletnim, ki so zaradi intelektualnih in psihosocialnih ovir v skrbništvu. Prav tako uvaja pravico… »

Ambulante bodo zaprte, operacij manj

Delo 10.02.2024
Umik soglasij za čezmerno nadurno delo in prepoved dela drugje bosta zelo okrnila dostop do zdravnikov. Slovensko javno zdravstvo brez nadurnega dela zdravnikov ne more delovati v sedanjih okvirih; zdravnikov je premalo, da bi lahko zapolnili vsa delovna… »

Italijanska premierka: "Edino, česar jim Titovi komunisti niso mogli vzeti, je njihova identiteta"

RTV Slovenija 10.02.2024
Italijanska premierka Giorgia Meloni je ob italijanskem dnevu spomina na povojne poboje in množični odhod Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije položila venec k osrednjemu spomeniku na te dogodke pri nekdanjem rudniškem jašku oziroma fojbi v… »

Tratnik sezono odprl z drugim mestom

RTV Slovenija 10.02.2024
Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) je kolesarsko sezono odprl z odličnim nastopom, saj je Dirko po Murcii končal na drugem mestu, boljši je bil le Ben O'Connor (Decathlon AG2R), ki je v cilj prispel 58 sekund pred Idrijčanom. To je za Jana Tratnika… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem