Slovenija arhiv novic 10.02.2024

Novinarka razbesnela Kanyeja Westa

Dnevnik 10.02.2024
Ameriški raperski zvezdnik in modni oblikovalec Kanye West, ki se v zadnjem času pogosteje predstavlja kar z vzdevkom Ye, je znova poskrbel za veliko razburjenja, saj je verbalno napadel fotoreporterko. Nekdanji partner zvezdnice resničnostnega šova… »

Janez Janša, naš borec proti korupciji

Necenzurirano 10.02.2024
Da SDS sklicuje izredne seje parlamenta, na katerih bo Janez Janša nastopal kot prvoborec proti korupciji, je norčevanje iz zdravega razuma. Kdo je že legaliziral Türkovo črno gradnjo? Nič ni hujšega od tega, da je država ugrabljena Vprašanja, ki… »

Zaradi tega gradbeni inšpektorji najpogosteje ustavijo ali prepovejo gradnjo

Zurnal24 10.02.2024
Mlad par načrtuje gradnjo lesene hiše, natančneje, skeletne gradnje. Ker imajo v družini gozd, želita za gradnjo uporabiti lastni les, a ni tako enostavno. Ali lahko za gradnjo skeletne hiše uporabiš lasten les? Kratek odgovor je, lahko. A ni tako… »

Toliko štiričlanska družina odšteje za celodnevno smuko

Zurnal24 10.02.2024
Ne glede na to, ali se raje odločate za dnevne ali tedenske vozovnice, boste morali seči globje v žep kot v preteklosti. Slovenska smučišča tudi letos nimajo veliko sreče z vremenom, ki ni postreglo z večjimi količinami snega, bilo pa je… »

To je največja napaka pri nakupu napajalnega kabla za e-avto

Zurnal24 10.02.2024
Obisk pri Andreju Pečjaku na sedežu podjetja Metron, smo izkoristili tudi za zbiranje nasvetov o električnih polnilnih kablih oziroma polnilnih postajah, ki si jih omislijo lastniki električnih avtomobilov. Slednjih je vse več, s tem pa se veča tudi… »

Sodobni Herodot

Delo 10.02.2024
Izšel je prevod knjige pisatelja in novinarja Ryszarda Kapuścińskega Imperij. Pripoved o Sovjetski zvezi, o gulagih, navadnih ljudeh, mrazu in revščini. V nadaljevanju preberite: Pri Mladinski knjigi je pravkar izšel Imperij, knjiga, v kateri… »

Adijo, pamet, adijo, pravna država

Delo 10.02.2024
Slovenske sodnice in sodniki so po Slovenskem sodniškem društvu objavili protestno izjavo. Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja, so slovenske sodnice in sodniki po Slovenskem sodniškem društvu objavili protestno izjavo. V njej… »

Gradbeništvo zaznamujejo nove tehnologije in trajnost

Delo 10.02.2024
Slovensko gradbeništvo dobro sledi globalnim trendom, med največjimi izzivi pomanjkanje usposobljenih kadrov. Gradbeništvo se predvsem na krilih digitalizacije pospešeno transformira. Globalno naj bi štiri od petih gradbenih podjetij v naslednjih… »

Kritika je dobrodošla – a ne kritika Zahoda

Delo 10.02.2024
Cenzuriranje umetnic in umetnikov, ki se izrekajo v podporo Palestincem, kaže, da ne trg ne institucije niso braniki neodvisne javne besede. V nadaljevanju preberite: Kar se dogaja v Gazi, je šolski primer genocida, so lani opozarjali mednarodni… »

Kombinirani volilni sistem: 63. vprašanje

Dnevnik 10.02.2024
V knjigi Volitve v slepi ulici (Beletrina, 2022) sem odgovoril na 62 vprašanj o kombiniranem volilnem sistemu. Potem ko je preučil knjigo, mi je študent Pravne fakultete v Ljubljani Oskar Škulj zastavil dodatno, 63. vprašanje: »Ali ne bi kombinirani… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem