Slovenija arhiv novic 10.02.2024

Spopad na levici

Dnevnik 10.02.2024
Kmalu bo minilo sto let, odkar so v medvojnem polčasu sredi dvajsetih let prejšnjega stoletja politični, družbeni in kulturni oder začeli pretresati spopadi na mladi evropski levici. V osnovi je šlo za razkol med tistimi, ki so slikali novo razlago… »

#intervju Amal Jadou, diplomatka: Izraelci so tudi Jezusa zaprli za zid

Dnevnik 10.02.2024
Amal Jadou je namestnica palestinskega zunanjega ministra Rijada Al Malikija. Je prva ženska, ki se je povzpela na ta položaj. Kljub podobam popolnega uničenja, ki danes prihajajo iz Gaze, imajo Palestinci še vedno vlado, ki pa ji od leta 1993 lahko… »

Likvidirani, posmrtno rehabilitirani

Dnevnik 10.02.2024
Preproste kadrovske rešitve na slovenski levici potekajo skozi razbrod in razpaljotko, če je v novih okoliščinah še dovoljeno uporabljati klasično sovjetsko politično terminologijo. Teden čistk v vseh treh strankah pa kaže na podcenjujoč odnos… »

Ibra spet na Sanremu

Dnevnik 10.02.2024
Medtem ko je že nekaj časa jasno, da bo Slovenijo na izboru za pesem Evrovozije letos zastopala Raiven, bodo naši zahodni sosedi svojega predstavnika oziroma predstavnico med 30 nastopajočimi pesmimi izbrali danes, ko bo na sporedu finale že 74… »

V mestu se še zmeraj najde seks

Delo 10.02.2024
Ameriška pisateljica v monodrami, ki povzema tudi znano televizijsko serijo, z zabavno neposrednostjo razkriva svojo doslejšnjo življenjsko pot. V nadaljevanju preberite: Londonska dvorana Palladium je bila v sredo zvečer zapolnjena do zadnjega… »

Zeleno-beli takoj v napad, ker želijo zamajati samozavest Celjanom

Delo 10.02.2024
Danes v Stožicah, kjer bodo zeleno-beli gostili zadnje Slatinčane, začetek drugega dela 1. SNL. Sobočani so jutri prvi nebodigatreba tekmeci vodilnih. V nadaljevanju preberite: Z današnjo uvodno tekmo 20. kola 1. SNL v Stožicah se začenja drugi del… »

Po Cop28 Slovenijo čaka uresničevanje zavez

Delo 10.02.2024
Podnebni zakon je pred medresorskim usklajevanjem, nacionalni energetski in podnebni načrt bo posodobljen do poletja, napovedujejo na okoljskem ministrstvu. V nadaljevanju preberite: Na podnebni konferenci Združenih narodov v Dubaju (Cop28) decembra… »

Italijanski predsednik se javno Slovencem še ni opravičil za vse zlo

Delo 10.02.2024
Nemara bi bili res najprej naši najvišji politiki dolžni bobu reči bob in opozoriti, kaj je resnica in kaj potvorba. Slovenski nastop na lanskem Frankfurtskem knjižnem sejmu je bil velik uspeh, še zlasti glede na čudaške politične menjave ekip… »

Zaradi Petra Prevca je moral biti stalno na preži

Delo 10.02.2024
Robert Hrgota, glavni trener slovenske vrste v smučarskih skokih, si šteje v čast, da je lahko sodeloval s slovenskim šampionom. Danes in jutri tekme v ZDA. V nadaljevanju preberite: Kako je Robert Hrgota, glavni trener slovenske reprezentance v… »

Kriza zadnje stranke na levici

Delo 10.02.2024
Realnost, ki jo je spregledala ministrica, je nekaj, kar so ljudje pripravljeni odpustiti velikim in močnim. In SD že dolgo ne spada med prve. V kolumni preberite: Ena od stvari, na katero sem pomislil ob zadnji krizi v SD, je, kako mladi so vsi njeni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem