Slovenija arhiv novic 10.02.2024

Mačkam in psom zapustila milijone, otrokom pa nič

Dnevnik 10.02.2024
Nobena skrivnost ni, da je pes človekov najboljši prijatelj in da ima večina ljudi svoje ljubljenčke za družinske člane. Kitajka Liu pa je vendarle najbrž pretiravala, ko je sklenila, da bo svoje bogastvo v višini dva in pol milijona evrov… »

#lestvica Največkrat poročeni in ločeni zvezdniki

Dnevnik 10.02.2024
Danes se bomo pozabavali z znanimi osebnostmi, ki so se poročile večkrat. Izpustili bomo modele, kot je bil ameriški baptistični duhovnik Glynn Wolfe (1908–1997), ki se je menda poročil 31-krat, čeprav vsi zakoni niso bili preverjeni, in njegovo… »

Slovenske vojake sta odlikovali hrabrost in žilavost

Dnevnik 10.02.2024
Do razpada avstro-ogrske ob koncu prve svetovne vojne je večina Slovencev prebivala v monarhiji Habsburžanov in jo tudi dejansko doživljala kot svojo domovino ter ji na različne načine izkazovala pripadnost in zvestobo. Zadnje se je med drugim… »

Smo izgubili kompas, ko svet pada s tečajev?​

Dnevnik 10.02.2024
Okoljski, podnebni, vremenski in družbeni problemi, krize in ujme so naša realnost. Navadili smo se na vojne, v katerih vsak dan na različnih koncih sveta umirajo nedolžne civilne žrtve – otroci, ženske, moški. Žrtve imajo imena, sorodnike in… »

Ne ga no srat! Prešeren nima nič s tem!

Dnevnik 10.02.2024
Bodimo drzni in predrzni, zaletavo in pobalinsko se povzpnimo na Prešernov spomenik in zakričimo na ves glas: Brez Prešernovih poezij ne bi bilo države Slovenije! Ne bi bilo Slovencev, ne bi bilo slovenskega jezika! France Prešeren je ust...… »

#reportaža Vaterpolo: Fantje za oženit

Dnevnik 10.02.2024
MARILYN MONROE IN JOE DIMAGGIO, Grace Kelly in princ Rainier, Onassis in Jacqueline​ Kennedy, David Beckham in Victoria Adams, Nicolas Sarkozy in Carla Bruni ali pač Robert Golob in Tina Gaber. Vse večje ali manjše civilizacije ter takšne in… »

Kje se bodo ustavile šape ruskega medveda?

Dnevnik 10.02.2024
V začetku junija bodo v švicarskem kantonu Vaud za poldrugi dan prepovedali ves promet na avtocesti jugozahodno od prestolnice Bern. Zaradi spremenjene varnostne situacije v Evropi bo nevtralna Švica urila dodatno obrambno sposobnost svoje vojske… »

Nestabilno poslovno okolje

Dnevnik 10.02.2024
Zdaj končno razumem vse tiste, ki se že leta pridušajo, da je poslovno okolje v Sloveniji nestabilno. Kot izrazito sodoben človek, globoko zagledan vase in svojo bližnjo okolico, tega doslej preprosto nisem zaznal. Tisti kotiček poslovnega okolja, v… »

#intervju Mia Žnidarič, jazz pevka​: Ne vem, ali bom kdaj zadovoljna sama s seboj

Dnevnik 10.02.2024
Mia Žnidarič je slovensko glasbeno sceno zaznamovala kot jazz pevka, ki ostaja zvesta žanru že od samih začetkov. S svojo toplino, mehkobo in večno nasmejanostjo poslušalce vedno znova odpelje na jazzovsko popotovanje okoli sveta. Odpelje jih z… »

Treniranje strogosti: Demokracija in genocid

Dnevnik 10.02.2024
Genocid je treba ustaviti čim prej, preden bo še več žrtev. ​Arnesa Buljušmić Kustura (Objektiv, 3. februarja) Razsodba mednarodnega kazenskega sodišča v Haagu (ICJ), ki je Izraelu med drugim ukazalo...… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem