Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Na ministrstvu za pravosodje prejeli prošnjo za mnenje v zadevi Jaklič

Dnevnik 09.05.2024
Na ministrstvu za pravosodje so od Komisije za preprečevanje korupcije prejeli zaprosilo za mnenje glede zakonskih določb o prepovedi opravljanja pridobitne dejavnosti v primeru ustavnega sodnika Klemna Jakliča in bodo zadevo preučili, so pojasnili… »

Zanimivi tehnološki pomočniki za vrtnarje in vrtičkarje

Finance.si 09.05.2024
Pri delu na vrtu nam lahko ob pomanjkanju časa ali izkušenj pomagajo številne tehnološke rešitve: od vremenskih postaj in aplikacij za nadzor nad kompostiranjem do naprav za košnjo, odstranjevanje plevela in sajenje.… »

Arčon o listah Zelenih in Svobode: Na naši listi so ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu"

RTV Slovenija 09.05.2024
Podpredsednik Svobode Matej Arčon je glede kandidature Klemna Grošlja, Aleksandra Merla in Mojce Šetinc Pašek na listi Zelenih Slovenije dejal, da so na listi Svobode ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu", ne pogoju, "ali sem prvi na listi ali me… »

Ukrajinski parlament odstavil ministra za infrastrukturo

Delo 09.05.2024
Kubrakov je na družbenih omrežjih zapisal, da o razrešitvi z ministrskega mesta ni bil obveščen. Ukrajinski parlament je danes odstavil namestnika predsednika vlade in ministra za infrastrukturo Oleksandra Kubrakova. V Kijevu nameravajo zdaj njegovo… »

Dobra novica za Srbijo, slaba za Slovenijo

Delo 09.05.2024
Nogometna reprezentanca Srbije bo tekmec Slovenije na letošnjem evropskem prvenstvu. Dober mesec pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva v nogometu so boljše volje v taboru reprezentance Srbije, ki bo 20. junija v Münchnu drugi tekmec izbrane… »

Mladinsko in člansko Sankukai državno prvenstvo v karate športnih borbah

Domžalec 09.05.2024
V soboto, 11. maja 2024, ob 15. uri se bo v telovadnici Osnovne šole Venclja Perka odvijalo vrhunsko tekmovanje v športnih bojih, ki bo zaznamovalo jubilejno leto Karate kluba Domžale. Na sobotnem Državnem prvenstvu Sankukai karate zveze Slovenije se… »

Vodstvo FDV protest študentov podpira in je nanj ponosno

Delo 09.05.2024
Približno 50 študentov je prespalo na FDV, kjer bodo vztrajali, dokler fakulteta in univerza ne privolita v njihove zahteve. V sredo zgodaj popoldne se je z okupacijo velike predavalnice fakultete za družbene vede (FDV) začela tretja študentska… »

Branko Ravnik novi prehranski varuh

Delo 09.05.2024
Nekdanji uslužbenec kmetijskega ministrstva in bivši direktor kmetijsko-gozdarske zbornice je bil najprimernejši med šestimi kandidati. Vlada je na današnji seji izdala odločbo o imenovanju Branka Ravnika za varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano… »

Ervin Kosi, novi državni sekretar pri Mateji Čalušić

Dnevnik 09.05.2024
Vlada je 24. aprila Blaža Germška razrešila s položaja državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, danes pa za njegovega naslednika, kot smo napovedali, imenovala Ervina Kosija, namestnika generalnega direktorja agencije za kmetijske trge Mirana… »

Nadal za uvodno zmago v Rimu garal skoraj tri ure

RTV Slovenija 09.05.2024
Rafael Nadal je uspešno začel svoje nastope na teniškem mastersu serije 1000 v Rimu. V 1. krogu je v treh nizih premagal belgijskega kvalifikanta Zizouja Bergsa, ki je dobil uvodni niz s 6:4, naslednja dva pa Španec s 6:3 in 6:4. V odločilnem nizu je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem