Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Šimundža: Evforija le na polnih tribunah, ne pa na igrišču

RTV Slovenija 09.05.2024
Ljudski vrt bo v soboto poln. Mariborčani so najboljša ekipa spomladanskega dela Prve lige in z zmago nad Olimpijo se lahko zavihtijo na drugo mesto. Vijoličasti spomladi ne poznajo poraza na zelenici, izgubili so le za zeleno mizo v Murski Soboti z… »

Med vejevjem v reki Kolpi našli zataknjeno človeško okostje

Dnevnik 09.05.2024
Prebivalce naselja Gradac v občini Metlika je včeraj vznemirila najdba človeškega okostja v reki Kolpi. Okostje je bilo zataknjeno za veje, iz vode pa so ga potegnili tamkajšnji gasilci. Po prvih ugotovitvah je bilo okostje v vodi že nekaj mesecev… »

Na šoli že inšpektorji, ravnateljica pa pravi tole

Zurnal24 09.05.2024
Republiški inšpektorat za šolstvo je po tragični smrti učenke začel s postopkom na OŠ Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju. Danes popoldne se je z izjavo za medije po tragični smrti učenke oglasila ravnateljica OŠ Karla Destovnika Kajuha Majda… »

S Cipra proti Gazi odplula ladja z več sto tonami pomoči

Dnevnik 09.05.2024
Iz ciprskega pristanišča Larnaka je izplula tovorna ladja z več sto tonami humanitarne pomoči za civiliste v Gazi, je danes sporočil tiskovni predstavnik ciprske vlade. Ob tem je pojasnil, da ladja prevaža tovor iz ZDA, Velike Britanije in Cipra ter… »

Video: Kaj počne konj na strehi?

Necenzurirano 09.05.2024
V najhujših poplavah, kar jih pomnijo v Braziliji, niso prizadeti le ljudje: posnetki tega ubogega konja, ki je slabe 4 dni vztrajal na strehi poplavljene hiše so postali viralni; zgodba je dobila srečen konec. Zvezna država Rio Grande do Sul na jugu… »

Kitajski velikan s svojo znamko prodira na slovenski trg

Zurnal24 09.05.2024
Kitajski avtomobilski velikan SAIC se želi v Evropi in Sloveniji uveljaviti tudi na področju električnih gospodarskih vozil. Uvoznik Grand Automotive, ki je ledino pri nas oral z znamko MG, nam je predstavil tri vozila znamke Maxus za slovenski trg in… »

Po polfinalu v Parizu solz ni zadrževal niti sodnik

Delo 09.05.2024
Italijanski sodnik Daniele Orsato je delil pravico na tekmi med PSG in Borussio Dortmund, kar je bila njegova zadnja tekma v dolgi karieri v LP. Ob koncu polfinalnega dvoboja med PSG-jem in Borussio Dortmund na Parku princev smo pospremili nenavaden… »

Kdo bi bil hitrejši: Kylian Mbappe ali Usain Bolt?

Delo 09.05.2024
Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe se je odzval na izjavo jamajškega šprinterja Usaina Bolta. Kylian Mbappe ta čas ni najboljše volje. Eden najboljših nogometašev na svetu je namreč ostal praznih rok v polfinalu lige prvakov, Borussia… »

Tik pred odprtjem se največjemu filmskemu festivalu napoveduje stavka samozaposlenih

RTV Slovenija 09.05.2024
Kolektiv, ki zastopa samostojne delavce na filmskih festivalih, je okvirno 200 prodajalcev, projekcijskih mojstrov in drugih pozval k stavki prihodnji teden v znak protesta proti negotovim delovnim razmeram. Bodo z vodstvom lahko sklenili dogovor? Tik… »

V zamrzovalniku našli štiri trupelca dojenčkov

Dnevnik 09.05.2024
Predlani je policija v zamrzovalniku Alexis Aldamir v Bostonu našla trupelca štirih dojenčkov. A neobičajni, pretresljiv primer očitno ne bo dobil zaključka na sodišču. Strokovnjaki namreč ne morejo z gotovostjo trditi, da so se dojenčki rodili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem