Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Prepletenost kultur neuvrščenih in davni spomini na Alžirijo: novi razstavi v SEM-u

RTV Slovenija 09.05.2024
Slovenski etnološki muzej z novima razstavama zaznamuje 60. obletnico vzpostavitve Muzeja neevropskih kultur, prve jugoslovanske ustanove, namenjene zbiranju in razstavljanju izključno zunajevropskih etnoloških predmetov, in dediščine gibanja… »

Tepeš takoj pred velikim izzivom: poškodba Nike Vodan

RTV Slovenija 09.05.2024
Jurij Tepeš se je že temeljito lotil dela na čelu ekipe slovenskih skakalk. Nasledil je Zorana Zupančiča, ki se je sredi aprila po šestih sezonah poslovil od ekipe. Na treningih je tudi poškodovana Nika Vodan, pred poroko Križnar. "Eden najlepših… »

Animacija z dušo

Delo 09.05.2024
Bolj ko bomo nalogo ustvarjanja prepuščali našim stvaritvam, manj bo stvarniške ljubezni. V nadaljevanju preberite: Na avtobusni postaji čakata deklici. Poleg je velikanska žival, ki spominja na rakuna ali medveda z uhlji sove. Ker dežuje, rakun… »

Dnevni horoskop za petek, 10. maja 2024

Zurnal24 09.05.2024
Radovedna in hkrati optimistično naravnana energija vam bo pomagala, da se boste lažje pomaknili naprej. Osvetljena pot se bo tudi na področju ljubezni odvila v prijetno dogajanje, ki vam bo še dolgo ostalo v mislih. Izogniti se boste želeli… »

Napad na Dončića izzval ostre odzive: "Nedvomno umazana poteza"

Zurnal24 09.05.2024
Navijači Luke Dončića so pod drobnogled vzeli sumljivo potezo Luja Dorta na prvi tekmi polfinalne serije med Dallasom in Oklahomo. Slovenski superzvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je bil po mnenju velike večine navijačev moštva Dallas Mavericks… »

Poljski sodnik dodal sol na nemške rane

Delo 09.05.2024
Szymon Marciniak ga je polomil v polfinalni tekmi LP Real – Bayern, za kazen bi lahko ostal brez sojenja uvodne tekme eura 2024. V nadaljevanju preberite: Nogometaši madridskega Reala bodo v finalu letošnje lige prvakov, 1. junija na Wembleyju, delali… »

Hladna švicarska prha v Kopru; Dolenec: Slabo, ampak zmoremo

Delo 09.05.2024
Rokometna reprezentanca Uroša Zormana je kvalifikacije za SP začela z nepričakovanim porazom proti Švici. Usodni zgrešeni streli, v nedeljo za vse ali nič. V nadaljevanju preberite: Veliko težje delo, kot so si obetali, je pričakalo slovenske… »

ZDA so prehitele Kitajsko in postale najpomembnejši trgovinski partner Nemčije

RTV Slovenija 09.05.2024
ZDA so prehitele Kitajsko in v prvem četrtletju letošnjega leta postale najpomembnejši trgovinski partner Nemčije, kažejo uradni podatki nemškega statističnega urada. Nemška blagovna menjava z ZDA, uvoz in izvoz, je od januarja do marca znašala… »

Kinoteka: Velika iluzija

RTV Slovenija 09.05.2024
Ob dnevu zmage: brezčasna pacifistična mojstrovina Jeana Renoirja. Velika iluzija je eden najbolj nenavadnih vojnih filmov, ki še danes krasi najpomembnejše lestvice najboljših filmov vseh časov. Če bi lahko rešil le en film na svetu, bi bil to… »

Mlada Gorenjka na kmetiji pri Jenk cele dneve peče piškote

Finance.si 09.05.2024
Najbolj zaželene Tanjine sladke dobrote so ajdovčki in breskvice, med prazniki pa tudi medenjaki in potica, pridružil se jim bo tudi domač sladoled.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem