Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Kralj nima časa za princa Harryja

Dnevnik 09.05.2024
Princ Harry je v sredo prispel v London, da bi se udeležil 10. obletnice mednarodnih vojaških invalidskih iger Invictus, ki jih člani kraljeve družine tradicionalno podpirajo že leta. Svojega prihoda v domovino pa ni izkoristil za obisk očeta, ki se… »

Več deset tisoč Armencev protestiralo proti ozemeljskem dogovoru z Azerbajdžanom

Dnevnik 09.05.2024
V armenski prestolnici Erevan je danes več deset tisoč ljudi protestiralo proti ozemeljskem dogovoru z Azerbajdžanom. Proteste je sprožila nedavna odločitev vlade premierja Nikola Pašinjana o predaji štirih obmejnih vasi v regiji Tavuš vzhodni… »

Moškim je pohabljal genitalije in vse skupaj v živo prenašal na spletni strani

Zurnal24 09.05.2024
Gustavson, ki je pred tem priznal obtožbe, vključno z zaroto za hudo telesno poškodbo, se je pojavil na obsodbi prek video povezave skupaj s šestimi drugimi moškimi, ki so vsi priznali svojo vlogo v shemi. Vodja grozljive mreže za ekstremno… »

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

Necenzurirano 09.05.2024
Na Japonskem so odpoklicali več kot 100.000 paketov kruha "chojuku", potem ko v njih našli delčke, ki tja ne spadajo; izkazalo se je, da gre za delčke podgane. Na Japonskem so morali odpoklicati iz trgovin več kot 100.000 paketov priljubljenega… »

Dan vlagateljev na NLB-ju: "Regijo, v kateri deluje NLB, vidimo kot regijo priložnosti"

RTV Slovenija 09.05.2024
NLB je na dnevu vlagateljev NLB-ja predstavil novo strategijo skupine do konca leta 2030. Takrat želi ustvariti okoli 50 milijard evrov bilančne vsote, dve milijardi evrov prihodkov in milijardo dobička. Poudarili so tudi priložnosti jugovzhodne… »

V Kavarno Hiša prihaja Klemen Slakonja s Small Bandom

Domžalec 09.05.2024
Poletni vrtovi se počasi prebujajo in že vabijo prve obiskovalce, željne druženja in uživanja ob prijetni glasbi in drugih nastopih. Sezono prireditev bodo zagnali tudi v Kavarni Hiša v Dobu pri Domžalah, in sicer v petek, 17. maja ob 19. uri, ko… »

Na Slovaškem vedno več Ukrajincev na begu pred mobilizacijo

Dnevnik 09.05.2024
Slovaška v zadnjem času beleži povečano število neregularnih prihodov ukrajinskih moških med 18 in 60 letom, torej v primerni starosti za vpoklic v vojsko. Tem je izstop iz države uradno prepovedan od začetka ruske invazije leta 2022, ob tem pa so… »

Pogačar bi Thomasa zlomil tako kot Roglič

Delo 09.05.2024
Slovenski as je bil v 6. etapi Gira zadržan na toskanskem makadamu, vse moči je usmeril v jutrišnjo vožnjo na čas. V nadaljevanju preberite: Tadej Pogačar (UAE) je bil v 6. etapi Gira mož beseda, čeprav številni niso resno vzeli njegove napovedi… »

Promocijski izdelki Baby Lasagne gredo za med: "Američani so popolnoma ponoreli"

RTV Slovenija 09.05.2024
Baby Lasagna, hrvaški predstavnik na izboru za Evrovizijo, ki na stavnicah trenutno premočno vodi, je po svojem polfinalnem nastopu čez noč postal prava senzacija, navdušuje pa tudi onkraj luže. Kot poroča hrvaški portal index.hr, oboževalci… »

Koga vse boste lahko v Sloveniji in pri sosedih slišali to poletje

Finance.si 09.05.2024
Od klubov, dvoran in mestnih trgov do stadionov – pregled najatraktivnejših poletnih koncertov doma in za mejo.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem