Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Zlati lev za življenjsko delo avstralskemu režiserju Petru Weiru

RTV Slovenija 09.05.2024
Na najstarejšem filmskem festivalu na svetu, katerega predsednica žirije bo letos igralka Isabelle Huppert, bodo z zlatim levom za življenjsko delo nagradili avstralskega režiserja Petra Weira, znanega po filmih Društvo mrtvih pesnikov in Trumanov… »

V PORTOROŽU O PRIHODNJI SMUČARSKI SEZONI: Bo v hitrih disciplinah obvezna uporaba zračne blazine? (VIDEO)

Regional 09.05.2024
Mednarodna smučarska zveza (Fis) bo po spomladanskih sestankih odborov v Portorožu toliko spremenila tekmovalni koledar za sezono 2024/25, da v njej ne bo zaporednih smukov v enem tekmovalnem koncu tedna. Vzrok za to je porast poškodb med tekmovalkami… »

RAZSTAVA ARHITEKTURNIH REŠITEV V KOPRU: Tako bo izgledala nova stavba Fakultete za vede o zdravju (FOTO)

Regional 09.05.2024
Ena večjih nalog Načrta investicij UP 2023–2030 je izgradnja stavbe Fakultete za vede o zdravju, kar bo omogočilo tako izboljšanje kvalitete študija za sedanje študijske programe, kot snovanje novih, ki so nepogrešljivi za širšo družbo in… »

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

Necenzurirano 09.05.2024
Radio se veseli! Dosegla jih je namreč vesela novica, ki je obarvala dan z neizmerno radostjo in srečo. Jure Ličen, dolgoletni in priljubljeni radijski voditelj, ki nas je dolga leta zjutraj budil z vedrim glasom in pozitivno energijo, je prvič postal… »

Gospodarske družbe lani povečale čiste dobičke. Ajpes: Gospodarstvo kaže odpornost.

RTV Slovenija 09.05.2024
Gospodarske družbe v Sloveniji so lani ustvarile 6,7 milijarde evrov neto čistega dobička, kar je nominalno 10 odstotkov, realno pa dva odstotka več kot predlani. Neto dodana vrednost na zaposlenega je bila nominalno devet in realno odstotek višja… »

Šole in športni klubi o zlorabi vedo premalo

Delo 09.05.2024
Hans Zollner, vodilni borec proti cerkvenim spolnim zlorabam, o odnosu Cerkve in celotne družbe do zlorab. V nadaljevanju preberite: Nemški jezuit, teolog in psiholog Hans Zollner je direktor Inštituta za antropologijo na vatikanski univerzi… »

Razpad lepotne industrije čez lužo: po mis ZDA se kroni odpovedala še mis najstnic ZDA

RTV Slovenija 09.05.2024
Le nekaj dni po tem, ko se je svojemu naslovu odrekla mis ZDA, je zdaj odstopila še mis najstnic ZDA. UmaSofia Srivastava je ob napovedi sporočila, da se njene "osebne vrednote ne ujemajo več povsem" z organizacijo tega lepotnega izbora. Do odločitve… »

Z navdušujočo vztrajnostjo in trmo preplezala Veliki zid

RTV Slovenija 09.05.2024
Gašper Pintar je v navezi z britanskim kolegom Tomom Livingstonom na Aljaski sredi aprila preplezal prvenstveno smer Veliki zid v 1600 metrih stene gore Mt Dickey, ki sodi med najvišje stene na svetu. Pintar meni, da gre za njegov največji podvig do… »

Radio Študent praznuje 55 let

Dnevnik 09.05.2024
Najstarejša evropska študentska radijska postaja Radio Študent (RŠ) v tem mesecu praznuje 55 let od ustanovitve. Obletnico bodo med drugim počastili danes v Kinu Šiška s koncertom štirih zvenečih imen aktualne domače glasbene scene: The Canyon… »

ROBOTEK BRIN V VRTCU KOPER: Z njegovo pomočjo otroci razvijajo temeljna znanja računalništva in informatike

Regional 09.05.2024
V sklopu razvojno raziskovalnega projekta ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Evropske unije – NextGenerationEU v Vrtcu Koper v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Koper izvajajo obogatitveno dejavnost za predšolske otroke Razvoj temeljnih znanj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem