Arhiv novic 06.06.2024

Bo Slovenija sledila pozivu zaščitnikov živali in bo matere svinje rešila iz kletk?

Dnevnik 06.06.2024
Društvo AETP je pred mesecem dni začelo kampanjo Slovenija proti kletkam, s katero se zavzemajo za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah. Del kampanje je tudi peticija s pozivom vladi, naj kletke z zakonom prepove. Doslej jo je podpisalo… »

Borzen brani nova pravila: Pravičnejša porazdelitev odgovornosti

RTV Slovenija 06.06.2024
Družba SunContract je podala pobudo za ustavno presojo spremenjenih pravil za delovanje trga z električno energijo. Operater trga z elektriko, družba Borzen, pravi, da gre za pravičnejšo porazdelitev odgovornosti dobaviteljev električne energije… »

Ukrajina ukazala evakuacijo iz Donecka. Kijev z letalniki napadel več ruskih pokrajin.

RTV Slovenija 06.06.2024
Ukrajina je ponoči izvedla nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ruskih območij. Eden od napadov je bil usmerjen na rafinerijo nafte v južni Rostovski oblasti, je sporočil njen guverner Vasilij Golubev. Po navedbah ruskega obrambnega… »

Egipt: Hamas dal pozitivne znake glede Bidnovega načrta za prekinitev ognja v Gazi

Dnevnik 06.06.2024
Egipt je od palestinskega islamističnega gibanja Hamas prejel pozitivne znake glede predloga za trajno prekinitev ognja v Gazi, ki ga je predstavil ameriški predsednik Joe Biden, danes poroča egiptovski državni medij Al-Qahera News, ki se sklicuje na… »

Spallettijevih 26 "azzurrov", ki bodo branili naslov evropskih prvakov

RTV Slovenija 06.06.2024
Selektor Italije Luciano Spalletti je izbral 26 nogometašev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tik pred zdajci odpadli Ivan Provedel, Samuele Ricci in Riccardo Orsolini. Med napadalci, na katere računa Spalletti, je pričakovano… »

Kinoteka: Poročna obleka

RTV Slovenija 06.06.2024
Napeta minimalistična drama iranskega režiserja Abbasa Kiarostamija. Krojač v ugledni delavnici v mestnem atriju streže zahtevnim strankam, ki od njega pričakujejo brezhibno opravljeno delo. Zato na kratko drži svojega mladega vajenca. Nekega dne se… »

Alenka Forte: »Boš vreden življenja le toliko časa, dokler si koristen, zdrav in aktiven?«

Necenzurirano 06.06.2024
Alenka Forte, kandidatka za evropsko poslanko in predsednica strokovnega sveta SDS za zdravstvo, odločno nasprotuje sprejetju zakona o pravici do evtanazije. Poudarja, da je to pomembna tema visoko razvite družbe in da bi morali pred odločanjem o takem… »

Pomagal naj bi prestaviti truplo male Danke, zdaj pa je postregel z drzno "teorijo"

Necenzurirano 06.06.2024
V primeru domnevnega umora komaj 2-letne Danke Ilić iz Srbije je tokrat svoj piskrček pristavil Radoslav Dragijević, oče umora osumljenega Dejana Dragijevića. V sredo so se po dveh mesecih trmastega molka odprla usta 50-letnega Srđana Jankovića, ki… »

Grasse, francoska prestolnica parfumov

Finance.si 06.06.2024
V mestu in okolici letno predelajo 10 tisoč ton cvetov in drugih rastlinskih surovin. S tem se ukvarja okoli 70 podjetij, ki zaposlujejo več kot pet tisoč ljudi.… »

Raketa Starship na četrtem testnem poletu

Dnevnik 06.06.2024
Ameriško podjetje SpaceX je danes izstrelilo raketo Starship na četrti testni polet. Največja in najmočnejša raketa na svetu je vzletela z izstrelišča Starbase v kraju Boca Chica na jugu Teksasa. Po dobri uri letenja je uspešno pristala v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem