Arhiv novic 06.06.2024

LUKA KOPER PREKINILA MOLK O NEVARNIH TOVORIH: To so navedli v svojem odgovoru

Regional 06.06.2024
Po Regionalovem izrecnem opozorilu, da so kot družba v državni lasti zavezani k posredovanju informacij za zagotavljanje transparentnosti in odgovornosti do obveščenosti javnosti, je Luka Koper prekinila medijski molk in vsaj delno odgovorila na za… »

Starship vstal od mrtvih, Super Heavy "pristal" na vodni gladini

RTV Slovenija 06.06.2024
Neverjeten dan za SpaceX: Super Heavy je uspešno simuliral pristanek na morju, prav tako Starship, čeprav je slednjemu odpovedal toplotni ščit. Priča smo bili eni najdramatičnejših vesoljskih misij zadnjih let, izjemnim prizorom in napetim… »

Dnevni horoskop za petek, 7. junija 2024

Zurnal24 06.06.2024
Veliko bolj boste motivirani, da zdravje in počutje dojemate bolj resno ter dosledno. Ne bojte se stopiti ven in razgibati telesa, saj vam bo hvaležno. Namesto da bi se usmerjali v saditev novih semen, boste poskušali ugotoviti, kaj narediti s tem, kar… »

Sklepni turnir evropske lige prvakov: Trije Slovenci v boju za vrh

Dnevnik 06.06.2024
Z jutrišnjima polfinalnima tekmama Magdeburg – Aalborg (ob 15. uri) in Barcelona – Kiel (18.00) se v Kölnu začenja sklepni turnir najboljše četverice v rokometni ligi prvakov. Ob istih urah bosta v nedeljo tekmi za tretje in prvo mesto, naslov… »

Isak Ivan Žvegelj do nastopa v Parizu

Dnevnik 06.06.2024
Slovensko veslanje se po 12 sušnih letih vrača na olimpijske igre. Na Veslaški zvezi Slovenije so potrdili, da bo poleti v Parizu v enojcu nastopil Isak Ivan Žvegelj (na fotografiji). Slovenski veslač je do olimpijske vozovnice prišel kot prvi v… »

V Pragi spremenjen tekmovalni program

Dnevnik 06.06.2024
Narasla reka Vltava je spremenila tekmovalni program druge tekme svetovnega pokala v kajaku in kanuju v tej sezoni. Zaradi naraslih voda se bodo tekmovanja v Pragi začela danes, tekmovalce pa čaka zgolj ena kvalifikacijska vožnja, sledi le še finale… »

Kakšna bo prihodnost EU-ja, nadzor notranjih meja, zeleni prehod ...

RTV Slovenija 06.06.2024
Mnenja vseh enajstih nosilcev list za evropske volitve so se na zadnjem, velikem soočenju RTV Slovenija med drugim kresala o prihodnosti EU-ja, migracijah, zelenem prehodu in vojni v Ukrajini. V nedeljo, 9. junija, bo Slovenija izvolila devet poslancev… »

Nogomet: Spominska plošča Marku Elsnerju

Dnevnik 06.06.2024
Na Kodeljevem so včeraj pripravili spominsko prireditev v čast Marku Elsnerju. Odkrili so spominsko ploščo (na fotografiji) nekdanjemu vrhunskemu slovenskemu branilcu. Pozneje so na stadionu Slovana odigrali še prijateljsko tekmo med kombinirano… »

Proge 2, 7, 7L, 12, 12D in 27 imajo obvoz

Dnevnik 06.06.2024
Danes od 15. do 21. ure bo za avtobusne linije 2, 7, 7L, 12, 12D in 27 zaradi popolne prometne zapore na delu Šmartinske ceste urejen obvoz. Za progo 2 bo potekal po Kajuhovi, Letališki in Bratislavski, za progi 7 in 7L po Šmartinski, Letališki in… »

Živa književnost in O'živela knjiga

Dnevnik 06.06.2024
Medgeneracijski literarno-glasbeni festival Živa književnost bo potekal od 7. do 14. junija pred Galerijo Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani. Na otvoritveni večer bodo v organizaciji centra za slovensko književnost grški in domači pesniki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem